Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

094 10.10.2023 Μαρίας Λιάρου, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ προς τον Αρη Στεφανίδη για το σχόλιο της Μαρίας Π. και προς όλους και περί ακύρων μυστηρίων συνέχεια.

Μαρίας Λιάρου, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ προς τον Αρη Στεφανίδη για το σχόλιο της Μαρίας Π. και προς όλους και περί ακύρων μυστηρίων συνέχεια.


Φωτογραφία : οικουμενισμός και πανθρησκεία

 

Γράφεις:  https://www.triklopodia.gr/%ce%b1%cf%80%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%bb%ce%b9%ce%ac%cf%81%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%84%ce%b9/

«Αγαπητή αδελφή, δεν ξέρω αν και συ με θεωρείς αδελφό, αλλά επώνυμα σου δηλώνω ότι όταν νηπιοβαπτίστηκα Ορθόδοξος δεν συνέτρεχαν τα τωρινά προβλήματα της Ορθοδοξίας.  Θέλωντας όμως να ελέγξω την εγκυρότητα του Βαπτίσματός μου, όταν είχα την ευκαιρία με 2-3 γέροντες, που είχα την τύχη να συναντήσω, ζήτησα να με τσεκάρουν.  Δόξα τω Θεώ το βρήκαν άψογο, παρά τα άλλα προβλήματα, που εντόπισαν σε “πνευματικό σαζμάν και διαφορικό”».

Απάντηση (υπενθύμηση από την απάντησή μου στην Μαρία Π. στο τέλος, που μάλλον δεν την πρόσεξες, ή δεν σε ενδιέφερε * ): Ευκαιρία να μάθεις ότι: «Δεν εἶναι ἡ καταγραφή στους βαπτισματικούς καταλόγους που καθιστᾶ κάποιον μέλος τῆς Ἐκκλησίας, ἀλλά το πνεῦμα και το περιεχόμενο τῶν ἀπόψεών του (εάν παραμένει δηλαδή Ορθόδοξος)». (Όσιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος).  «Ὅποιος σπεύδει νὰ τηρῆ τις θεῖες ἐντολές, ἐκεῖνος εἶναι ὁ πιστός· ὅποιος ὅμως δὲν σπεύδει νὰ τὶς ἐκτελῆ καὶ να τις τηρεῖ καὶ δὲν θεωρεῖ ἐπιζήμιο τὸ νὰ μὴ τὶς τηρεῖ καὶ δὲν ἐπανέρχεται διὰ μετανοίας στὴν τήρησι τῶν θείων ἐντολῶν, δὲν θὰ σταθεῖ μαζὶ μὲ τοὺς βαπτισμὲνους, ἔστω καὶ ἂν λέγει ὅτι ἔχει βαπτισθῆ». (Ἃγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς (ΕΠΕ 10 σελ, 271 Ομιλία Λ΄)

Και δυστυχώς το πνεύμα και το περιεχόμενο των απόψεών σας δεν σας καθιστούν μέλη της Αληθινής Ορθοδόξου Εκκλησίας, μέχρι την ευλογημένη ώρα (που εύχομαι να έρθει σύντομα πριν είναι πολύ αργά για σας), που θα μετανοήσετε και να απομακρυνθείτε από την παναιρετική “εκκλησία” των οικουμενιστών του Κολυμπαρίου που ανήκετε θεληματικά και πεισματικά μέχρι τώρα.

       Κατόπιν αναφέρεις το απολυτίκιο της Αγίας Αικατερίνης: «Την πανεύφημον νύμφην Χριστού υμνήσωμεν, Αικατερίναν την θείαν και πολιούχον Σινά, την βοήθειαν ημών και αντίληψιν ότι εφίμωσε λαμπρώς, τους κομψούς των ασέβων, του Πνεύματος τη μαχαίρα, και νυν ως Μάρτυς στεφθείσα, αιτείται πάσι το μέγα έλεος»!  Η Αγία λοιπόν κατατρόπωσε τους “κομψούς” των ασεβών, των αιρετικών δηλαδή, που όμως μιλούσαν κομψά κι όχι με ύβρεις.  Οι σημερινοί κομψοί των ασεβών, οι οικουμενιστές επίσκοποι δεν τους μιμήθηκαν σε “κομψότητα” αλλά μας έβρισαν.  Άλλος μας είπε γραφικούς, άλλος ψεκασμένους, άλλος παραθρησκευτικούς, άλλος αμαρτωλούς κι άλλος ανόμους.

Αυτούς τους σημερινούς “κομψούς των ασεβών”, αν και μη αποτειχισμένος, πολλές φορές τους “έκραξα” για τον εκτροχιασμό της Πίστης».

Και στη συνέχεια αναφέρεις κάποιες επιστολές σου προς τους “επισκόπους” και την “ιεραρχία” στην οποία εσύ ανήκεις και τους  οποίους εσύ σ’αυτές (στις επιστολές σου) με πολύ θράσος καθυβρίζεις ως ανόητους:

«…..ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ; ΜΗΠΩΣ ΤΙΝΑΞΑΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ; ΜΗΠΩΣ ΔΙΑΓΡΑΨΑΤΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ, ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΥ ΛΙΘΟΥ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ;  Η ποιμαντική σας είναι εντελώς αντιδιαμετρική αυτής των αγίων Πατέρων. Τολμώ να πω : “ιεραρχία, ιεραρχία, μεριμνάς και τυρβάζη περὶ πολλά· ενός δε έστι χρεία· Άγιοι δε την αγαθήν μερίδα εξελέξαντο και εποίμανον, ήτις ουκ αφαιρεθήσεται απ’ αυτών και των ακολουθούντων αυτούς”.

Μήπως τελικά γι αυτό κάποιοι προωθούν την μεταπατερική θεολογία ενοχλούμενοι από τους Αγίους Πατέρες; Πόσο ανόητοι αν πιστεύουν ότι θα το πετύχουν…..». https://oimos-athina.blogspot.com/2020/09/blog-post_61.html

Και συνεχίζεις: «όμως όπως θα διαπιστώσεις πάντα τους μίλησα “κομψά”, όχι βέβαια σαν την μεγάλη Νύμφη του Χριστού (αδύνατον αυτό) αλλά τουλάχιστον σαν τους τότε πράγματι κομψούς των ασεβών».

 

 ΑπάντησηΚαι εδώ ακόμα πλανάσαι αλλάζοντας το νόημα των λέξεων όπως σε βολεύει, γιατί η μεγάλη Νύμφη Του Χριστού δεν μίλησε κομψά στους ασεβείς, όπως εσύ διατείνεσαι, ούτε και εσύ μίλησες κομψά στους ασεβείς ψευδεπισκόπους σου, όπως φαίνεται στις επιστολές σου, αλλά πολύ αυστηρώτερα από ότι μίλησα εγώ στην Μαρία Παπαδάκη (βλέπε στις Παραπομπές στο τέλος του κειμένου).

Αλλά οι αιρετικοί ειδωλολάτρες, οι σοφοί της εποχής της δημηγορούσαν κομψά, δηλ. με σοφιστείες. Οι κομψοί των ασεβών ειδωλολατρών ήσαν οι 150 φιλόσοφοι (άλλοι αναφέρουν 50) που η  Αγία τους «εφίμωσε λαμπρώς του Πνεύματος τη μαχαίρα», ὀπως αναφέρεται στο Απολυτίκιό της. Δεν τους μιλούσε κομψά η Αγία, αλλά ορθοτομούσε με του Πνεύματος τη μαχαίρα και τους απεδείκνυε τις πλάνες των μυθολογιών της θρησκείας τους και τους ψεύτικους θεούς των και τις διηγήσεις γι’αυτούς που ήσαν γεμάτες απάτη, που πίστευαν όλους αυτούς τους μύθους της ειδωλολατρείας οι οποίοι αυτοαναιρούνταν μεταξύ τους.  Αυτοί οι σοφοί, οι ρήτορες, οι κομψοί των ασεβών, οι αρχαίοι φιλόσοφοι,  μιλούσαν “κομψά”, δηλ.  σοφιστικά με πανουργία (υπάρχουν οι διάλογοι αυτοί στον μεγάλο Συναξαριστή).  Ο βασιλιάς της έλεγε: «ἑσυ είσαι που βλασφημείς τους θεούς μας τόσο αναίσχυντα;»  Και η Αγία: «Ναι εγώ είμαι. Δεν βλασφημώ όμως αναίσχυντα όπως είπες, αλλά ήπια και με φιλαλήθεια ομιλώ για τους ψεύτικους θεούς σας». Ο βασιλιάς: «…τολμάς να μιλάς με τόση θρασύτητα;» Απαντούσε: «…Τα έργα των θεών σας και οι διηγήσεις γι’αυτούς, είναι γεμάτες απάτη…».

(σ.σ. Βλέπεις ότι η Αγία μιλούσε ήπια και απεδείκνυε την αλήθεια, ονομάζοντας τους θεούς των ψεύτικους και τις διηγήσεις γι’αυτούς γεμάλες απάτη, ενώ ο βασιλιάς το εκλάμβανε ως θρασύτητα. Το ίδιο κάνεις και σύ με μένα. Επειδή λέω τα πράγματα με το όνομά τους, αυτό το θεωρείς ύβρη εναντίον της “αδελφής”).

Κάλεσε κατόπιν ο βασιλιάς τους μεγάλους φιλοσόφους της εποχής τους ρήτορες, αλλά τελικά η Αγία τους μετέστρεψε με την δύναμη Του Αγίου Πνεύματος, στον Χριστιανισμό και έγιναν και Μάρτυρες γιατί ήσαν καλοπροαίρετοι.   https://www.sophia-ntrekou.gr/2013/11/Aikaterina-H-Pansofi.html

     Και εγώ μίλησα στην Μαρία Παπαδάκη  όχι με ύβρεις όπως με κατηγορείς λέγοντας:  «Πως κατάφερες πουλάκι μου, να αθροίσεις όλες τις ύβρεις των σημερινών ασεβών κατά αδελφής σου;  Συγκέντρωσες δηλαδή το σύνολον της ασέβειας αυτών κατά αδελφής;  Αυτά που δεν τόλμησαν να πει ο καθένας, το έκανες εσύ;»

Αν εννόησα καλώς, με κατηγορείς ότι εγώ συγκέντρωσα το σύνολο των ύβρεων κατά των  σημερινών ασεβών, δηλ. των παναιρετικών οικουμενιστών ψευδεπισκόπων, εναντίον της “αδελφής”. 

Μα και αυτή όπως και συ είσαστε μαζί τους, στην ίδια παρασυναγωγή. Αυτή και εσύ τους υπερασπίζεσθε, παρόλο που εσύ τους ελέγχεις με περισσότερη αυστηρότητα στις δικές σου επιστολές προς αυτούς. Εσύ με εγκαλείς γιατί εξύβρισα την “αδελφή”, ενώ εσύ εξυβρίζεις τους “αρχιερείς” της αισχύνης, στην παρασυναγωγή των οποίων ανήκεις; (βλέπε στις παραπομπές παραπάνω αποσπάσματα από τις δικές σου επιστολές στους “αρχιερείς” και περισσότερες στο τέλος του κειμένου **).

         Επειδή έγινε και η πρώτη και η δεύτερη νουθεσία σε σας κατά τον Απόστολο: «Αἱρετικόν ἄνθρωπον μετά μίαν καί δευτέραν νουθεσίαν παραιτοῦ, εἰδώς ὅτι ἐξέστραπται ὁ τοιοῦτος καί ἁμαρτάνει ὤν αὐτοκατάκριτος» (Τιτ. Γ’10),  πλέον είστε αυτοκατάκριτοι, αιρετικοί, διεστραμμένοι ως προς την πίστη, αφού δεν δέχεσθε τους Αγίους Πατέρες, και εξακολουθείτε να επικαλείστε σύγχρονους πλανεμένους “γεροντάδες” ή ψευδεπισκόπους προδότες της πίστεως που αντιστρέφουν τον Πατερικό λόγο, που μας προστάζει να φεύγουμε μακρυά από τους αιρετικούς.

 Αντίθετα, αυτοί οι κακόδοξοι, σας λένε να μένετε κοντά τους να εκκλησιάζεσθε στην ψευδοεκκλησία τους και να κοινωνάτε δαιμόνια (κατά τον Αγιο Θεόδωρο τον Στουδίτη). Αυτό που κάνετε λέγεται μεταπατερική θεολογία, που αποτελεί αίρεση. 

Όμως δεν εξύβρισα όπως με συκοφαντείς, αλλά μίλησα σχετικά ήπια  (πλήν αυστηρά) και με φιλαλήθεια, (λόγω του ότι  σήμερα χάνονται ψυχές από τις διεστραμένες και αθεολόγητες δοξασίες μερικών όπως και εσείς κάνετε), για τους ψεύτικους θεούς των οικουμενιστών, όπως έκανε και η Αγία Αικατερίνη, που μακάρι να της μοιάσω έστω στο νυχάκι της. Βλέπε και στον Απόστολο: (Τιτ. Α,10-16) ‘  «Εἰσὶ γὰρ πολλοὶ καὶ ἀνυπότακτοι, ματαιολόγοι καὶ φρεναπάται, μάλιστα οἱ ἐκ περιτομῆς, Μετάφραση: Γιατί υπάρχουν πολλοί που είναι και ανυπότακτοι, ματαιολόγοι και απατεώνες του νου, μάλιστα αυτοί που προέρχονται από την περιτομή. 11 οὓς δεῖ ἐπιστομίζειν, οἵτινες ὅλους οἴκους ἀνατρέπουσι διδάσκοντες ἃ μὴ δεῖ αἰσχροῦ κέρδους χάριν. Αυτούς πρέπει κανείς να αποστομώνει, οι οποίοι ανατρέπουν ολόκληρους οίκους, διδάσκοντας αυτά που δεν πρέπει για χάρη αισχρού κέρδους. 13 δι’ ἣν αἰτίαν ἔλεγχε αὐτοὺς ἀποτόμως, ἵνα ὑγιαίνωσιν ἐν τῇ πίστει, Γι’ αυτόν το λόγο έλεγχέ τους απότομα, για να υγιαίνουν στην πίστη 14 μὴ προσέχοντες ᾿Ιουδαϊκοῖς μύθοις καὶ ἐντολαῖς ἀνθρώπων ἀποστρεφομένων τὴν ἀλήθειαν. και να μην προσέχουν σε ιουδαϊκούς μύθους και σε εντολές ανθρώπων που αποστρέφονται την αλήθεια. 15 πάντα μὲν καθαρὰ τοῖς καθαροῖς· τοῖς δὲ μεμιαμμένοις καὶ ἀπίστοις οὐδὲν καθαρόν, ἀλλὰ μεμίανται αὐτῶν καὶ ὁ νοῦς καὶ ἡ συνείδησις. 15 Όλα είναι καθαρά στους καθαρούς. αλλά στους μολυσμένους και άπιστους τίποτα δεν είναι καθαρό, αλλά έχουν μολυνθεί και ο νους και η συνείδησή τους. 16 Θεὸν ὁμολογοῦσιν εἰδέναι, τοῖς δὲ ἔργοις ἀρνοῦνται, βδελυκτοὶ ὄντες καὶ ἀπειθεῖς καὶ πρὸς πᾶν ἔργον ἀγαθὸν ἀδόκιμοι. Το Θεό ομολογούν πως τον ξέρουν, αλλά με τα έργα τους τον αρνούνται, όντας βδελυροί και απειθείς και για κάθε έργο αγαθό αδόκιμοι”».

Τι θα λέγατε εσεῖς που μιλάτε σαν τους οικουμενιστές “αγαπουλινίστικα”, που θέλετε οι Ορθόδοξοι να σας χαϊδεύουν με “αγάπη”, ενώ τους άλλους (τους επισκόπους σας) τους ελέγχετε σκληρά για τα ίδια ἠ παρόμοια θέματα πίστεως, αν ζούσε σήμερα ο Απόστολος και ακούγατε να λέει:  (Α’ Κορ. ε’1 και εξής) «1 Ὅλως ἀκούεται ἐν ὑμῖν πορνεία, καὶ τοιαύτη πορνεία, ἥτις οὐδὲ ἐν τοῖς ἔθνεσιν ὀνομάζεται, ὥστε γυναῖκά τινα τοῦ πατρὸς ἔχειν. 2 καὶ ὑμεῖς πεφυσιωμένοι ἐστέ, καὶ  οὐχὶ μᾶλλον  ἐπενθήσατε, ἵνα ἐξαρθῇ ἐκ μέσου ὑμῶν ὁ τὸ ἔργον τοῦτο ποιήσας! 3 ἐγὼ μὲν γὰρ ὡς ἀπὼν τῷ σώματι, παρὼν δὲ τῷ πνεύματι ἤδη κέκρικα ὡς παρὼν τὸν οὕτω τοῦτο κατεργασάμενον, ἐν τῷ ὀνόματι τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ συναχθέντων ὑμῶν καὶ τοῦ ἐμοῦ πνεύματος σὺν τῇ δυνάμει τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ 5 παραδοῦναι τὸν τοιοῦτον τῷ Σατανᾷ εἰς ὄλεθρον τῆς σαρκός, ἵνα τὸ πνεῦμα σωθῇ ἐν τῇ ἡμέρᾳ τοῦ Κυρίου Ἰησοῦ. 6 Οὐ καλὸν τὸ καύχημα ὑμῶν. οὐκ οἴδατε ὅτι μικρὰ ζύμη ὅλον τὸ φύραμα ζυμοῖ; 7 ἐκκαθάρατε οὖν τὴν παλαιὰν ζύμην, ἵνα ἦτε νέον φύραμα, καθώς ἐστε ἄζυμοι. καὶ γὰρ τὸ πάσχα ἡμῶν ὑπὲρ ἡμῶν ἐτύθη Χριστός·….». (σ.σ. βλέπετε ότι ο Απόστολος λέει στους πιστούς της Κορίνθου, να συναχθούν στο όνομα του Κυρίου Ιησού Χριστου, στην οποία θα είναι και ο ίδιος ο Απόστολος παρών πνευματικώς, μαζί με τη δύναμη του Κυρίου, για να παραδώσουμε λέει τον αναίσχυντο αυτόν άνθρωπο στον σατανά, για να τιμωρηθεί σκληρά το σώμα του, ώστε να σωθεί η ψυχή του κατά την ημέρα της Κρίσεως;  Αφού βεβαίως πιο πάνω τους ελέγχει γιατί δεν είχαν ήδη αφορίσει τον πόρνο από την “εκκλησία” (την σύναξή τους). Ασφαλώς θα λέγατε (όπως κάνουν και οι κάθε αυθεντικοί οικουμενιστές αγαπουλιάρηδες) ότι αυτός (ο Απόστολος) «δεν έχει αγάπη.  Ακούς εκεί να μας ζητάει να αφορίσουμε τον “αδελφό”, και μάλιστα να τον στείλουμε με την ευχή του μάλιστα στον σατανά, ά! έχει κακία, δεν είναι άνθρωπος του Θεού!». Αυτό δεν θα λέγατε; «Αυτά που κάνουν οι σχισματικοί παλαιοημερολογήτες κάνει και αυτός (όπως με κατηγόρησε η “αδελφή” Μαρία Παπαδάκη); Αλλά πολύ χειρότερη από την σωματική πορνεία πρέπει να ξέρετε είναι η πνευματική πορνεία δηλ. η συναναστροφή με τους αιρετικούς κατά τους Αγίους Πατέρες.          

Γράφεις: «Τυχαίνει να έχω διάφορους φίλους αρθρογράφους στην Τρικλοποδιά.  Υπάρχει κάποιος (δεν αναφέρω όνομα, ξέρει αυτός) που είναι αποτειχισμένος.  Δεν με έχει ρωτήσει ΠΟΤΕ γιατί δεν αποτειχίστηκα.  Όμοια και γω.  Δεν μου έχει πει το παραμικρό σαν κριτική στο θέμα.  Όμοια και γω.  Μας ενώνει ο κοινός αγώνας για την διατήρηση αμόλυντης της Πίστης μας, τόσο, ώστε πολλές φορές τον πειράζω : “αχ, πολύ ανιαρή η κουβέντα μας, ούτε η παραμικρή διαφωνία!” και γελάμε ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΕΝ ΚΥΡΙΩ.  Ξέρεις γιατί;  Ο σκοπός του διαβόλου είναι να μας πολυδιαιρέσει και με σένα μάλλον δείχνει να το πέτυχε εκτός κι αν…  Η υγεία της Εκκλησίας εξαρτάται από την αγαστή συνεργασία των κυττάρων της, δηλαδή των πιστών.  Αν υπάρχουν τριβές, τότε δημιουργούνται “καρκίνοι και αυτοάνοσα”.  Όταν ρωτήθηκε φωτισμένος γέροντας, τί να μην τρώμε κατά τις νηστείες είπε : “να μην τρώτε ο ένας τον άλλον”! Επαναλαμβάνω ότι σκοπός της Πίστης είναι η “συγχώρησις εν Κυρίω”, που μόνον με Αγάπη πετυχαίνεται».

Απάντηση: Αντίθετα, ο διάβολος χαίρεται αφάνταστα που είστε ενωμένοι ο “αποτειχισμένος” (που είναι αποτειχισμένος μόνο στα λόγια), με εσένα τον μη αποτειχισμένο. Και θα στο αποδείξω παρακάτω  Πατερικά). Πρώτα ο ίδιος ο Κύριος Ι. Χριστός, λέει στο Ευαγγέλιο: (Ματθ.Ι’34) «Μή νομίσητε ὅτι ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην ἐπὶ τήν γῆν· οὐκ ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην, ἀλλά μάχαιραν»35 «ἦλθον γάρ διχάσαι ἄνθρωπον κατά τοῦ πατρὸς αὐτοῦ καὶ θυγατέρα κατά τῆς μητρὸς αὐτῆς καὶ νύμφην κατά τῆς πενθερᾶς αὐτῆς·»…..36 «καὶ ἐχθροὶ τοῦ ἀνθρώπου οἱ οἰκιακοὶ αὐτοῦ». 37  «Ο φιλῶν πατέρα ἢ μητέρα ὑπέρ ἐμέ οὐκ ἔστι μου ἄξιος· καὶ ὁ φιλῶν υἱὸν ἢ θυγατέρα ὑπέρ ἐμέ οὐκ ἔστι μου ἄξιος·  38  καὶ ὃς οὐ λαμβάνει τὸν σταυρὸν αὐτοῦ καὶ ἀκολουθεῖ ὀπίσω μου, οὐκ ἔστι μου ἄξιος. 39 ὁ εὑρὼν τήν ψυχήν αὐτοῦ ἀπολέσει αὐτήν, καὶ ὁ ἀπολέσας τήν ψυχήν αὐτοῦ ἕνεκεν ἐμοῦ εὑρήσει αὐτήν». (Για ποιούς τα λέει αυτά ο Χριστός, ενώ αλλού λέγει: «ἀγαπήσεις τόν πλησίον σου ὡς σεαυτόν»;  Ο Χριστός μας θέλει απόλυτα ασυμβίβαστους προς το κακό, προς την αμαρτία και πολύ περισσότερο προς την αίρεση. Γι’αυτό παραθέττει  τα παραδείγματα κάνοντας λόγο για τον πατέρα την μητέρα και τον εαυτό. Λέει ότι δεν θα πρέπει να συμβιβαστεί ο γιος με έναν άνομο, ή αιρετικό πατέρα ή συγγενή ή φίλο ή γνωστό και έτσι να κάνει εκπτώσεις στην πίστη και στις εντολές. Όταν λέει τον πλησίον σου να αγαπήσεις, δεν εννοεί αυτόν που είναι κοντά σου (γιατί και ο πατέρας σου και ο συγγενής σου και ο φίλος σου είναι κοντά σου), αλλά τον πλησίον στην πίστη, τον αδελφό σου. Μας λέει να μην συμβιβαστεί ούτε καν με τον ίδιο του τον εαυτό, δηλαδή με τις κακές του επιθυμίες. Γι’αυτό και ο Απόστολος λέει (στην Α’Κορινθ.Ε’11) : «νῦν δὲ ἔγραψα ὑμῖν μὴ συναναμίγνυσθαι ἐάν τις ἀδελφὸς ὀνομαζόμενος ᾖ πόρνος ἢ πλεονέκτης ἢ εἰδωλολάτρης ἢ λοίδορος ἢ μέθυσος ἢ ἅρπαξ, τῷ τοιούτῳ μηδὲ συνεσθίειν». (Το ειδωλολάτρης, σημαίνει και τον αιρετικό, γιατί ο αιρετικός πιστεύει σε θεό που δεν υπάρχει, άρα πιστεύει σε είδωλο). Με τέτοιους ανθρώπους ούτε να συντρώγετε λέει ο Απόστολος. Μήπως έχει και αυτός κακία, έχει και αυτός πνεύμα παλαιοημερολογήτικο; Άπαγε της βλασφημίας). 

Γι’ αυτό και ο  Ἃγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος λέει: «Ὅταν πρέπει νὰ εὐεργετήσεις κάποιον, νὰ εἶσαι κοντὰ σὲ κάθε ἄνθρωπο· ὅταν ὅμως ἐξετάζεται ὁ λόγος τῆς ἀλήθειας, νὰ ἀναγνωρίζεις τὸν δικό σου καὶ τὸν ξένο. Καὶ ἂν ἀκόμη ἔχεις ἀδελφὸ ἀπὸ τὸν ἴδιο πατέρα καὶ τὴν ἴδια μητέρα καὶ δὲν ἔχει κοινωνία μαζί σου ὡς πρὸς τὸ νόμο τῆς ἀλήθειας, ἃς εἶναι γιὰ σένα πιὸ βάρβαρος καὶ ἀπὸ Σκύθης· ἀλλὰ καὶ ἂν ἀκόμη εἶναι Σκύθης, καὶ ἂν εἶναι Σαυρομάτης, ἀλλὰ γνωρίζει τὴν ἀκρίβεια τῶν δογμάτων, καὶ πιστεύει αὐτὸ τὸ ὁποῖο ἀκριβῶς καὶ ἐσὺ ὁ ἴδιος, νὰ εἶναι πιὸ οἰκεῖος καὶ πιὸ κοντινός σου ἀπὸ αὐτὸν ποὺ εἶχε τὴ γέννα ἀπὸ τὴν ἴδια μάνα μὲ σένα» (Ἄγ.Ι.Χρυσόστομος PG 55,461)

Γράφεις: «Προσωπική μου εκτίμηση, ότι και διαφορετικά να πιστεύουμε (όχι ασφαλώς εκτός Πίστης) λες στον αδελφό : «σε αγαπώ ως εμαυτόν».  Γιατί αυτή είναι μια από τις δυο όμοιες κύριες (μάλλον αποκλειστικές) εντολές που έδωσε ο Κύριος.  Αν δει ο Χριστός ότι δεν κατάφερε ο διάβολος να εκδιώξει την Αγάπη προς τον πλησίον από την ψυχή σου, πιστεύω ότι δεν θα σε καταδικάσει, όχι μόνον γιατί δεν αποτειχίστηκες αλλά πιθανόν και για πολλά άλλα, ίσως και για όλα».

Απάντηση: «Εδώ, όταν λές ότι «και διαφορετικά να πιστεύουμε (όχι ασφαλώς εκτός Πίστης)» δεν βγαίνει κάποιο λογικό νόημα, γιατί πως μπορείς να λές κάτι και αμέσως στην επεξήγησή σου να το αναιρείς;

Εφ’όσον εγώ είμαι αποτειχισμένη (βάσει των Ιερών Κανόνων και των Αγίων Πατέρων, που αναλυτικά εξέθεσα και στην Ομολογία μου και στην απάντησή μου στην Μαρία Παπαδάκη), από την παναιρετική κρατική εκκλησία που εσείς ανήκετε, αυτό ακριβώς δηλώνει και η αποτείχισή μου. Ότι θεωρώ κατεγνωσμένη αίρεση τον οικουμενισμό που με “σύνοδο” εισήγαγαν οι ψευδεπίσκοποι στο Κολυμπάρι. Αλλοιώς δεν θα μπορούσα να κάνω την αποτείχιση, βάσει του Κανόνα. Αφού λοιπόν εσείς ακολουθείτε τους αιρετικούς, από τους οποίους εγώ αποτειχίστηκα, είστε και σείς αιρετικοί, και εκτός Ορθοδόξου πίστεως.

Πως λοιπόν είμαστε αδελφοί και μπορούμε να λέμε «σε αγαπώ ως εμαυτόν»; Αυτό που λέει ο Αρχοντώνης ψευδοπατριάρχης Κων/πόλεως στον “πάπα” και στους άλλους αιρετικούς αλλά και στους αλλοθρήσκους να λέμε; Ναι αυτοί μπορούνε να το λένε γιατί έχουν την ίδια πίστη. Είναι οικουμενιστές, νεοταξίτες, παγκοσμιοποιητές, βλάσφημοι και δεν συμμαζεύεται.  Εσεῖς λοιπόν είστε ενωμένοι με αυτούς, αφού τους ακολουθείτε και επικοινωνείτε μαζί τους και μάλιστα “μυστηριακά” και ανήκετε επισήμως στο Π.Σ.Ε. όπως και όλες οι άλλοτε Ορθόδοξες Εκκλησίες που κατάντησαν παρασυναγωγές πλέον μετά το Κολυμπάρι.

Και δεν είναι μόνο αυτό το τεχνιέντως διφορούμενο που ανήγγειλαν στο Κολυμπάρι, «η ιστορική ονομασία των αιρετικών εκκλησιών» όπως γράφει η Μαρία Π. θέλοντας να θολώσει τα νερά λέγοντας ένα μέρος της αλήθειας, αλλά αποσιωπώντας τα χειρότερα που ψήφισαν στην ψευδοσύνοδο. Και δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια για το τι ψήφισαν εκεί οι ψευδεπίσκοποι, γιατί στην απάντηση-επιστολή μου προς αυτήν έβαλα και τους συνδέσμους για να ενημερωθεί όπως θα έπρεπε να είχες  κάνει και σύ. Και εδώ προσπαθώντας να κρύψει την αλήθεια του τι ψήφισαν οι οικουμενιστές προδότες του Χριστού ψευδεπίσκοποι στο Κολυμπάρι, αποκαλύπτεται καθαρά αυτή και ο ρόλος που παίζει. Άλλωστε τα επίσημα κείμενα της ψευδοσυνόδου είναι αναρτημένα και στο επίσημο ιστολόγιο του “Πατριαρχείου” Κων/πόλεως, καθώς και σε πολλα επίσημα ιστολόγια των “ορθοδόξων εκκλησιών” και μπορεί οποιοσδήποτε να “μπεί” και να διαβάσει. Δεν θα επαναλάβω εδώ αυτά τα κείμενα των φοβερών αιρέσεων που ψήφισαν στο Κολυμπάρι οι παναιρετικοί ψευδεπίσκοποι, που ανέφερα τους συνδέσμους στην Ομολογία μου και στην απάντηση-επιστολή μου στην Μαρία Π. γιατί όποιος θέλει μπορεί να τα βρεί εκεί, παρά μόνο παρακάτω μερικά, επιγραμματικά. Θα αναφέρω εδώ μόνο μία κατεγνωσμένη από τις πολλές αιρέσεις του Κολυμπαρίου, την κυριώτερη, στην οποία οι οικουμενιστές  στηριζόμενοι, επισημοποίησαν την οικουμενιστική τους “εκκλησία”. Την αίρεση αυτή την καταγγέλλει ένας από αυτούς τους ψευδεπισκόπους, που ήταν ο μόνος από την Ελληνική αποστολή, που δεν την ψήφισε, ενώ όλες τις άλλες τις ψήφισε, ο «Ναυπάκτου».  Θα την βρείτε στο διαδύκτυο με τίτλο: «Παρέμβαση κατά τήν ἔκτακτη Σύνοδο τῆς Ἱεραρχίας τῆςἘκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, 23-24 Νοεμβρίου 2016»Επευφημεί λοιπόν αυτός στην αρχή τoν “Σερρῶν” (ο οποίος  επιδοκιμάζει την ψευδοσύνοδο) και καταγέλλει στο  τέλος της επιστολής του: «Ἄκουσα μέ προσοχή τήν Εἰσήγηση τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Σερρῶν καί Νιγρίτης κ. Θεολόγου καί τόν εὐχαριστῶ γιά τόν κόπο στόν ὁποῖο ὑποβλήθηκε, γιά τήν ὁμολογία τήν ὁποία ἔδωσε στήν ἀρχή καί γιά τίς προτάσεις του. Μέ τά ὅσα θά ὑποστηρίξω στήν συνέχεια θά κάνω μερικές προεκτάσεις.

Ἔχω συγγράψει ἕνα κείμενο πού θά καταθέσω στά Πρακτικά, ἐνῶ ἀναγκαστικά θά τονισθοῦν μερικά σημεῖα περιληπτικά γιά τό κρίσιμο ἕκτο κείμενο μέ τίτλο «Ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία καί ὁ λοιπός Χριστιανικός κόσμος»………

Συμπέρασμα: Εἶναι προφανές καί κατάδηλο ὅτι μιά ὀρθόδοξη Ἱεραρχία δέν μπορεῖ νά υἱοθετήση μιά τέτοια πρόταση, ὅπως ἐτέθη ἀπό τήν Ἀντιπροσωπεία μας, γιατί αὐτό θά συνεπείγετο τήν ἀποδοχή τοῦ θεολογικοῦ σφάλματος νά κάνη λόγο γιά Ἐκκλησίες πού εἶναι ἑτερόδοξες, δηλαδή αἱρετικές καί πλανεμένες. Ἐπίσης θά ὑπέπιπτε στήν ἀντορθόδοξη θεωρία περί ὁρατῆς καί ἀοράτου Ἐκκλησίας, δηλαδή στήν θεωρία μιᾶς «νεστοριανικῆς ἐκκλησιολογίας», πού εἶναι ἡ βάση τῆς θεωρίας τῶν κλάδων, πράγμα πού ἔχει καταδικασθῆ ἀπό τίς Μεγάλες Συνόδους τοῦ 17ου αἰῶνος».

      Αυτή την πρότασή του την απέρριψαν οι οικουμενιστές ψευδεπίσκοποι της “ιεραρχίας” και συνεπώς αποδέχθηκαν καταδικασμένες αιρέσεις που ψήφισαν οι ψευδεπίσκοποι στο Κολυμπάρι. Και μόνο απ’αυτή την αίρεση (πού δεν είναι η μόνη), την οποία αποδέχθηκαν ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, είναι αιρετικοί, και συνεπώς έχασαν την ιερωσύνη που είχαν μέχρι τότε (όσοι την είχαν, αν την είχαν), κατά τους α’ ἐως ζ΄ Κανόνες της Γ’ Οικουμενικής Συνόδου που καταδίκασε και καθήρεσε τον αιρετικό Νεστόριο και άλλους 30 ομοπίστους του και που αναλυτικά ανέφερα στην επιστολή απάντησή μου στην Μαρία Παπαδάκη. Δεν είναι λοιπόν αλήθεια αυτό που γράφει η Μαρία Παπαδάκη στην πρώτη απάντησή της στην απάντηση-επιστολή μου προς αυτήν, ότι τάχα στην ψευδοσύνοδο του  Κολυμπαρίου ψήφισαν μόνο την “ιστορική” ονομασία των αιρέσεων).


Ψευδοσύνοδος Κολυμπαρίου 2016 με “παρατηρητές” παπικούςμε τους οποίους συμπροσευχήθηκαν βεβαίως, βεβαίως!!!

Αναφέρω εδώ απόσπασμα από το κείμενο με τίτλο:  “Γιατί εἶναι αἱρετική ἡ Σύνοδος τοῦ Κολυμπαρίου (συνοπτικῶς)” τοῦ Μοναχοῦ Σεραφείμ. https://maxomaiyperpistews.blogspot.com/2022/11/076-11112022.html

«…..Ἀπό τούς Οἰκουμενιστές προβλήθηκε ἡ δικαιολογία, ὅτι ἡ λέξη αὐτή («Ἐκκλησία») εἶναι ἐδῶ «προσφώνηση εὐγενείας» ἤ «τεχνικός ὅρος» καί δέν ἔχει τήν κυριολεκτική της σημασία. Ὅμως αὐτό εἶναι ἀναληθές. Οἱ Ἅγιοι Πατέρες μᾶς ἐπισήμαναν, ὅτι πρέπει νά ἀναζητοῦμε τό νόημα πού κρύβουν οἱ αἱρετικοί πίσω ἀπό μία διφορούμενη ἤ ἐπιφανειακῶς σωστή ὁρολογία (π.χ. Μ. Ἀθανάσιος PG 25, 545c.560ab).

Οἱ ὑπόλοιπες ἀποφάσεις τοῦ Κολυμπαρίου (ὅπως θά δείξουμε παρακάτω) δείχνουν ὅτι τά μέλη τῆς Συνόδου τοῦ Κολυμπαρίου πιστεύουν, ὅτι στίς αἱρέσεις ἐνεργεῖται ἡ σωτηρία· συνεπῶς δέν τίς θεωροῦν αἱρέσεις, ἀλλά «Ἐκκλησία», ἔστω καί «διαφορετική» ἤ «κάπως ἐλλιπῆ». Ἐπίσης, ἀκόμη καί ἄν δεχθοῦμε ὅτι ὁ ὅρος «Ἐκκλησία» χρησιμοποιήθηκε ὡς «προσφώνηση εὐγενείας» ἤ «τεχνικός ὅρος», καταχρηστικῶς, καί πάλι αὐτό ἀποδεικνύει αἱρετικό φρόνημα, διότι οἱ Ἅγιοι Πατέρες προειδοποιοῦν, ὅτι οἱ αἱρετικοί προσπαθοῦν να «θολώνουν» τήν ὁρολογία, ἐνῷ οἱ Ὀρθόδοξοι προσπαθοῦν πάντοτε νά τήν διαλευκαίνουν καί νά τήν κάνουν «μονοσήμαντη» (νά ἔχει μία μόνον ἔννοια), ὥστε νά μή ξεγελῶνται οἱ ἀκατάρτιστοι (Μ. Ἀθανάσιος PG 25, 561a & PG 26, 773d-776a).

Τό Κολυμπάρι ἀποδέχθηκε τήν «Δήλωση τοῦ Τορόντο» ἕνα κείμενο πού συμφωνήθηκε τό 1950 ἀπό τούς Ὀρθοδόξους καί τά ὑπόλοιπα μέλη τοῦ λεγομένου «Παγκοσμίου Συμβουλίου τῶν Ἐκκλησιῶν» δηλ.των αιρέσεων, ὅπου συμμετέχουν Ὀρθόδοξοι, κάθε λογής αιρετικοί Προτεστάντες και Μονοφυσίτες. Λέγεται στό κείμενο τοῦ Κολυμπαρίου (παρ. §19) ὅτι: «Οἱ Ὀρθόδοξες Ἐκκλησίες-μέλη […] ἔχουν βαθειά τήν πεποίθηση ὅτι οἱ ἐκκλησιολογικές προϋποθέσεις τῆς Δηλώσεως τοῦ Toronto […] εἶναι κεφαλαιώδους σημασίας γιά τήν Ὀρθόδοξη συμμετοχή στό Συμβούλιο», δηλ. στό ΠΣΕ. Στή «Δήλωση τοῦ Τορόντο»,…..λέγεται μεταξύ ἄλλων πλανῶν, ὅτι: «Οἱ Ἐκκλησίες-μέλη ἀναγνωρίζουν ὅτι τό νά ἀποτελεῖ κάποιος μέλος τῆς Ἐκκλησίας τοῦ Χριστοῦ εἶναι πιό περιεκτικό ἀπό τό νά ἀποτελεῖ μέλος τῆς δικῆς του Ἐκκλησίας» (κεφ. 4, §3). Συνεπῶς, ἡ «Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ» δῆθεν δέν περιορίζεται ἐντός τῆς Ὀρθοδοξίας, ἀλλά ὑπάρχει Ἐκκλησία (δηλ. σωτηρία) καί ἐκτός Ὀρθοδοξίας, στόν χῶρο τῆς αἱρέσεως, σύμφωνα μέ τή «Δήλωση τοῦ Τορόντο».

Τό Κολυμπάρι ἐπικύρωσε τίς αἱρέσεις τῶν Συνάξεων Πόρτο Ἀλέγκρε, Πουσάν, Μπαλαμάντ κ.ἄ.  Τό κείμενο τοῦ Πόρτο Ἀλέγκρε (ΠΣΕ, Βραζιλία, 2006) λέγει (παρ. §§6-7) ὅτι «Κάθε Ἐκκλησία [εἴτε ἡ Ὀρθόδοξη εἴτε οἱ προτεσταντικές κ.λπ. τοῦ ΠΣΕ] εἶναι ἡ Καθολική Ἐκκλησία, ἀλλά ὄχι ὁλόκληρη. Κάθε Ἐκκλησία ἐκπληρώνει τήν Καθολικότητά της, ὅταν εὑρίσκεται σέ κοινωνία μέ τίς ἄλλες Ἐκκλησίες […] Ὁ ἕνας χωρίς τόν ἄλλον εἴμαστε πτωχευμένοι» καί ὅτι (§5) «ἐνδέχεται νά ὑπάρχουν νόμιμα διαφορετικές διατυπώσεις τῆς πίστεως τῆς Ἐκκλησίας», δηλαδή δέν βλάπτει ἡ διαφοροποίηση τῶν δογμάτων !

Τό κείμενο τοῦ Πουσάν (ΠΣΕ, Νότιος Κορέα, 2013) λέγει μεταξύ πολλῶν ἄλλων πλανῶν, ὅτι «μετανοοῦμε γιά τίς διαιρέσεις μεταξύ τῶν ἐκκλησιῶν μας καί ἐντός αὐτῶν», οἱ ὁποῖες ὑπονομεύουν «τή μαρτυρία μας γιά τό εὐαγγέλιο τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ» (παρ. §14). Μέ ἄλλα λόγια, μετανοοῦμε πού οἱ ἅγιοι Πατέρες μᾶς ἔσωσαν ἀπό τίς αἱρέσεις, ἀποκόπτοντάς τις ἀπό τήν Ἐκκλησία !

Ἡ Συμφωνία τοῦ Balamand (Λίβανος, 1993) μεταξύ Ὀρθοδόξων καί αἱρετικῶν παπικῶν, λέει (παρ. §§13-14) ὅτι: «Καί ἀπό τίς δύο πλευρές ἀναγνωρίζεται ὅτι αὐτό πού ὁ Χριστός ἐμπιστεύθηκε στήν Ἐκκλησία Του […] δέν μπορεῖ νά θεωρεῖται σάν ἰδιοκτησία τῆς μιᾶς μόνον ἀπό τίς Ἐκκλησίες μας. Στά πλαίσια αὐτά εἶναι προφανές ὅτι κάθε εἴδους ἀναβαπτισμός ἀποκλείεται». Ἐπίσης, ὅτι «ἡ Ὀρθόδοξη καί ἡ Καθολική Ἐκκλησία ἀναγνωρίζονται ἀμοιβαῖα ὡς “ἀδελφές Ἐκκλησίες”, ὑπεύθυνες ἀπό κοινοῦ γιά τήν διατήρηση τῆς Ἐκκλησίας τοῦ Θεοῦ στήν πιστότητα πρός τό Θεῖο Σχέδιο, πολύ ἰδιαίτερα δέ σέ ὅ,τι ἀφορᾶ στήν ἑνότητα»· ἀλλοῦ, διακηρύσσεται (παρ. §30) ὅτι «οἱ εὐθῦνες γιά τόν χωρισμό εἶναι μοιρασμένες» μεταξύ Ὀρθοδόξων καί Παπικῶν!

Επίσης ο “Ναυπάκτου” μαρτυρεῖ ὅτι στό Κολυμπάρι ἀπορρίφθηκαν (προσοχή!) οἱ ἑξῆς διορθωτικές (ὀρθόδοξες) προτάσεις τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος (βλ. «Θεοδρομία», ΙΗ΄ 3.4 [Ἰολ –Δεκ 2016] 416-436):

(α) Ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία δέν δέχεται τήν ἐγκυρότητα τῶν μυστηρίων τῶν ἑτεροδόξων (αἱρετικῶν), ἀσχέτως ἀπό τόν τρόπο πού τούς ἐντάσσει στήν Ἐκκλησία, ὅταν μεταστραφοῦν. (σ.σ. οι ίδιοι οι ψευδεπίσκοποι μνημονευτές ομολογούν την αλήθεια της πίστεως και οι αντιοικουμενιστές και οι περισσότεροι από τους “αποτειχισμένους”, λέγουν τα αντίθετα, που θα έπρεπε να συμβαίνει ακριβώς το ανάποδο.  Φοβερό!!!)  

(β) Τήν «ἕνωση τῶν ἐκκλησιῶν» ἡ Ὀρθοδοξία τήν κατανοεῖ μόνον ὡς ἐπιστροφή («ἐπισυναγωγή») τῶν ἄλλων στήν Ὀρθοδοξία.

(γ) Ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία δέν βλέπει τόν ἑαυτό Της ὡς μέρος «τοῦ διαιρεμένου χριστιανικοῦ κόσμου», δηλ. σάν θραῦσμα ἑνός ἑνιαίου μείγματος Ὀρθοδοξίας καί αἱρέσεως.

Ἡ ἀπόρριψη ὅλων τῶν παραπάνω διευκρινίσεων «φωτίζει» τό τί πραγματικῶς ἐννοεῖ τό Κολυμπάρι ὀνομάζοντας «Ἐκκλησίες» τούς ἑτεροδόξους-αἱρετικούς. Τούς θεωρεῖ Ἐκκλησία, ὅπως εἶναι οἱ Ὀρθόδοξοι.

● Τό Κολυμπάρι ἀρνήθηκε τήν ἱεραποστολή μας στούς αἱρετικούς….»

Και άλλες αιρέσεις ψήφισαν οι παναιρετικοί ψευδεπίσκοποι στο Κολυμπάρι και υπάρχουν οι σύνδεσμοι στην απάντηση-επιστολή μου στην Μαρία Π. και περισσότερο απ’όλες, έβαλαν την νέα “εκκλησία” τους που ίδρυσαν στο Κολυμπάρι, στο Παγκόσμιο Συνέδριο Εκκλησιών, επίσημα με Σύνοδο, και ενώθηκαν πλέον με όλες τις κατεγνωσμένες αιρέσεις.  

Και για να μη τρέξει κανείς να πεί ότι να ο “Ναυπάκτου” είναι ορθόδοξος αγωνιστής, αντέδρασε, κλπ. σας αναφέρω ότι παρ’όλο που αυτός κατάγγειλε μερικούς συναδέλφους του, ότι του επετέθηκαν στο Κολυμπάρι και τον απείλησαν και αυτός κλείστηκε στο δωμάτιό του, κλπ για να τον φοβήσουν ώστε να υπογράψει το “ναι”, μετά από λίγους μήνες από την ψευδοσύνοδο, αυτόν που δήθεν τον απειλούσαν και του επιτέθηκαν, τον όρισαν εκπρόσωπο τύπου της “Ι.Συνόδου” τους!!!

 Αυτός δεν ψήφισε μόνο αυτή την αίρεση, ενώ όλες τις άλλες τις “έκανε γαργάρα” κατά το δεί λεγόμενο, τις αποδέχτηκε. Έκανε μάλιστα επιδεικτυκά και το “μπόλι” μπροστά στις κάμερες για να τον δεί ο κόσμος και να πάνε και αυτοί να σηκώσουν το μανίκι τους, για να σφραγιστούν. Αυτοί είναι οι νεοταξίτες που ανέφερα στην απάντηση-επιστολή μου από την επιστολή του π.Ιωάννου Φωτόπουλου, που λένε την αλήθεια σε πολλά, αλλά συγχρόνως και το ψέμα της αιρέσεως, που αν δεν προσέξει ο πιστός, μπορεί να τον στείλει στην αιώνια κόλαση. Και φυσικά “Ναυπάκτου” εξακολούθησε να τους ακολουθεί τους οικουμενιστές, και να τους μνημονεύει παρόλο που τους κατήγγειλε για αίρεση και μάλιστα κατεγνωσμένη.  

Σταματήστε λοιπόν να διαστρέφετε την αλήθεια στηριζόμενοι στην άγνοια των πολλών, την οποία (άγνοια περί των Θεολογικών ζητημάτων) έχετε και σεῖς, όπως σας απέδειξα Πατερικά. Γιατί λοιπόν καταπιάνεστε με θεολογικά θέματα που δεν γνωρίζετε καλώς, και σύ  μόνος σου λές, ότι είσαι άσχετος με αυτά; Και δηλώνεις επιστήμονας. Δεν ξέρεις ότι επιστήμονας δηλώνει ότι επίσταμαι καλώς; Γνωρίζω καλά; Πώς λοιπόν, και γιατί  με θράσος και αθεοφοβία καταφέρεσθε όχι εναντίον μου (γιατί δεν λεω τίποτα δικό μου), αλλά κατά των Αγίων Πατέρων και κατά συνέπεια κατά του Αγίου Πνεύματος; Δεν φοβάστε;  Έχω άδικο λοιπόν να σας καταγγέλλω ότι παίζετε τον ρόλο (αν δεν είστε ακριβώς) “βαλτοί” (“τρολάκια” κατά το “δεί λεγόμενον”) του συστήματος, για να αποδομείτε κάθε προσπάθεια να ακουστεί η αλήθεια του Χριστού και των Αγίων Πατέρων; Και μάλιστα να επιμένετε στις κακοδοξίες σας συκοφαντώντας με, μη έχοντας ουσιαστικά επιχειρήματα, αλλά διαστρέφοντας τον όρο αγάπη (όπως ακριβώς κάνουν και οι οικουμενιστές);

Η “αγάπη” (το φίλημα) του Ιούδα.

 Ας δούμε λοιπόν τι λέγουν οι Άγιοι Πατέρες, για την “αγάπη” στους αιρετικούς:   Οι Αγιοι Απόστολοι της Ορθοδόξου Εκκλησίας που ανήκω, στον 45ον Κανόνα (βλ.Ι.Πηδάλιο), προστάζουν: «Διότι πρέπει τούς αἱρετικούς νά μισοῦμε καί νά ἀποστρεφόμαστε…..».  Εσύ αυτούς τους παναιρετικούς οικουμενιστές που τους ελέγχεις για πολλές ασέβειες,  γιατί δεν τους μισείς αλλά κοινωνείς μαζί τους; Και πώς μού ζητάς όπως και η Μαρία Παπαδάκη, να σας αγαπάω, τη στιγμή που είστε και σείς αιρετικοί, αφού όχι μόνο ακολουθείτε την παναίρεση, αλλά και την δικαιώνετε και την υπερασπίζεσθε; Δεν γνωρίσατε ακόμα ότι τους αιρετικούς όχι μόνο δεν τους αγαπάμε, αλλά τους μισούμε ως εχθρούς του Θεού; Τους εχθρούς τους δικούς μας να αγαπάμε είναι η εντολή, όχι τους εχθρούς Του Θεού τους αιρετικούς.   Αν αγαπάς τον εχθρό Του Θεού, πως μπορείς συγχρόνως να αγαπάς και Τον Θεό;

Και στον  46ον Κανόνα τους προστάζουν:    Ἑρμηνεία Ἁγίου Νικοδήμου τοῦ Ἁγιορείτου: «Οἱ ὀρθόδοξοι Χριστιανοὶ πρέπει νὰ ἀποστρέφωνται τοὺς αἱρετικούς, καὶ τὶς τελετές τους. Μᾶλλον δὲ αὐτοί, οἱ αἱρετικοὶ δηλαδή, πρέπει νὰ ἐλέγχωνται καὶ νὰ νουθετοῦνται ἀπὸ τοὺς Ἐπισκόπους καὶ Πρεσβυτέρους, μήπως μετανοήσουν καὶ ἐπιστρέψουν ἀπὸ τὴν πλάνη τους. Διά τοῦτο ὁ παρὼν Κανόνας ὁρίζει ὅτι, ὅποιος Ἐπίσκοπος, ἢ Πρεσβύτερος ἀποδεχθεῖ ὡς ὀρθὸ καὶ ἀληθινό το βάπτισμά τῶν αἱρετικῶν (1) ἢ τὴν θυσία ποὺ προσφέρεται ἀπ’ αὐτούς, αὐτὸς προστάζουμε νὰ καθαιρεθεῖ. Ἐπειδὴ ποιὰ συμφωνία ἔχει ὁ Χριστὸς μὲ τὸν διάβολο; ἡ ποιὰ μερίδα ἔχει ὁ πιστὸς μὲ τὸν ἄπιστο; Διότι ἐκεῖνοι ποῦ δέχονται ὅσα τελοῦν οἱ αἱρετικοί, ἢ ὅμοια φρονήματα μὲ ἐκείνους ἔχουν καὶ αὐτοί, ἢ τὸ ὀλιγώτερο δὲν ἔχουν προθυμία νὰ τους ἐλευθερώνουν ἀπὸ τὴν κακοδοξία τους. Διότι αὐτοὶ ποὺ ἀναγνωρίζουν ὡς καλῶς γενόμενες τὶς τελετὲς ἐκείνων, πὼς μποροῦν νὰ τοὺς ἐλέγξουν γιὰ νὰ παραιτήσουν τὴν κακόδοξη καὶ πλανεμένη τους αἵρεση;»    (σ.σ. και ο αδελφός σου ο “αποτειχισμένος” λοιπόν, αφού σε δέχεται ως αδελφό, ενώ ξέρει ότι είσαι αιρετικός, και ακολουθείς τους αιρετικούς ψευδεπισκόπους από τους οποίους αποτειχίστηκε, ή έχει τα όμοια φρονήματα με εκείνους, ή το λιγώτερο, δεν έχει προθυμία να σε ελευθερώσει από την κακοδοξία τους. Καλύτερα να μην είχε αποτειχιστεί, γιατί τώρα έχει επάνω του και την κατηγορία του υποκριτή. Μάλλον δεν σε θεωρεί αιρετικό κατά την κακοδοξία μερικών “ἁποτειχισμένων”, που θεωρεί μόνο ως απλή διαμαρτυρία την αποτείχιση, σε αντίθεση με τους Ιερούς Κανόνες των Αγίων Αποστόλων και των Αγίων και Θεοφόρων Πατέρων (δηλ.του Αγίου Πνεύματος).  Ας δούμε μερικούς:

Κανών ΜΕ’ (47ος) Ἁγ.Ἀποστόλων: Ἑρμηνεία Ἁγίου Νικοδήμου Ἁγιορείτου«Ἕνα Βάπτισμα ἔχει παραδοθεῖ σὲ μᾶς τοὺς Ὀρθοδόξους Χριστιανούς, τόσο ἀπὸ τὸν Κύριό μας, ὅσο καὶ ἀπὸ τοὺς Θείους Ἀποστόλους, καὶ ἁγίους Πατέρες, ἐπειδὴ καὶ ἕνας ἐστάθει ὁ σταυρὸς καὶ ὁ θάνατος τοῦ Κυρίου, στὸν τύπο  τῶν ὁποίων γίνεται τὸ βάπτισμα. Διὰ τοῦτο ὁ παρὼν Ἀποστολικὸς Κανὼν ὁρίζει, ὅτι ὅποιος Ἐπίσκοπος, ἢ Πρεσβύτερος……. δὲν  βαπτίση μὲ τὸ βάπτισμα τῆς καθολικῆς (Ὀρθοδόξου) Ἐκκλησίας τὸν μολυσμένο δηλαδὴ τὸν βαπτισθέντα παρὰ τῶν ἀσεβῶν, ἤτοι τῶν αἱρετικῶν, ἃς καθαιρεῖται, ἐπειδὴ καὶ περιπαίζει τὸν σταυρό, καὶ τὸν θάνατο τοῦ Κυρίου, νομίζοντας κακῶς καὶ σφαλερῶς, ὅτι τὸ μολυσμένο καὶ συγχαμερὸ βάπτισμα τῶν αἱρετικῶν εἶναι τύπος τοῦ σταυροῦ καὶ τοῦ θανάτου τοῦ Κυρίου, τὸ ὁποῖον δὲν εἶναι, καὶ διὰ τοῦτο ἀποδέχεται αὐτό, καὶ τὸ ἔχει ἴσο μὲ τὸ βάπτισμα τῶν ὀρθοδόξων. Καὶ συνάμα, ἐπειδὴ καὶ δὲν διακρίνει τοὺς ἀληθεῖς ἱερεῖς τῶν ὀρθοδόξων, ἀπὸ τοὺς ψευδεῖς ἱερεῖς τῶν αἱρετικῶν, ἀλλ’ ἐξίσου ἀποδέχεται καὶ τοὺς δύο ὡς ἀληθεῖς. Ἐπειδὴ οὔτε τὸ μυσαρὸ βάπτισμα τῶν αἱρετικῶν κάμνει Χριστιανοὺς ἀληθεῖς τους εἰς αὐτὸ βαπτιζομένους, οὔτε ἡ χειροτονία τους, κάμνει ἀληθεῖς ἱερεῖς τοὺς χειροτονούμενους, κατὰ τὸν Ξη’ Ἀποστολικό Κανόνα…..». (σ.σ. Είδατε τι λέξεις χρησιμοποιούν οι Άγιοι Απόστολοι;  Μήπως και αυτοί έχουν κακία, άνευ αγάπης, ή έχουν και αυτοί παλαιοημερολογητισμό όπως με κατηγόρησε η Μαρία Π. αλλά και ένας “αποτειχισμένος” “ιερομόναχος” (που δεν δέχεται τον όρο αποτείχιση, βλασφημώντας τους Αγίους Πατέρες της Πρωτοδευτέρας Συνόδου και τον Άγιο Μέγα Φώτιο); Επειδή ούτε αυτός ο καϋμένος έχει επιχειρήματα,  αντί να με επαινέσει για την Ομολογία Πίστεως που έκανα, προσπαθεί να με μειώσει, λέγοντας ότι έχω κακία και εγωϊσμό, όπως κατηγορεί και έναν Ὀρθόδοξο αγωνιστή της πίστεως τον αποτειχισμένο από την παναίρεση και διωγμένο π. Νεκτάριο Μοναχό τον εκ Κορίνθου. Αποκαλύπτονται όμως μόνοι τους οι κακόδοξοι, επιτρέποντος Του Θεού, για να τους καταλαβαίνουν όσοι έχουν καλή προαίρεση και ορθόδοξη σκέψη που πηγάζει από τους Αγίους Πατέρες.    

Και ο Άγιος Βασίλειος ο Μέγας: Ὃσοι προσποιοῦνται ὃτι ὁμολογοῦν την ὑγιᾶ Ὀρθόδοξο Πίστη, ἀλλά ἒχουν ἐκκλησιαστική κοινωνία με τους ἑτεροδόξους, ἂν ὓστερα ἀπό νουθεσία δεν ἀπομακρυνθοῦν, ἀπ’αὐτούς τότε, ὂχι μόνο να μην ἒχετε ἐκκλησιαστική κοινωνία, ἀλλά οὒτε ἀδελφούς να τους ὀνομάζετε”. (P.G. 160, σ. 101) (Βλέπεις λοιπόν γιατί δεν μπορώ να σε ονομάσω αδελφό; Μην κατηγορείς εμένα λοιπόν, ούτε περισσότερο τους Αγίους γιατί αυτοί μιλάνε με το Άγιο Πνεύμα).

Καί«Οὔτε γιὰ λίγη ὥρα δὲν δεχόμαστε σχέση μὲ αὐτοὺς ποὺ κουτσαίνουν στὴν πίστη»…..«ἀκόμα κι ἂν αὐτοί μᾶς φαίνονται πολὺ γνήσιοι καὶ ἐπίσημοι, ἐμεῖς πρέπει νὰ τοὺς σιχαινόμαστε, ὅσοι ἀγαπᾶμε τὸν Κύριο».  (Μ. Βασιλείου, Κεφάλαια τῶν Ὅρων κατ’ Ἐπιτομήν, ἐρώτ. Ριδ’). (σ.σ. μήπως και ο Αγιος Μέγας Βασίλειος έχει κακία και εγωϊσμό; Μήπως έχει και αυτός πνεύμα παλαιοημερολογιτισμού;) Άπαγε της βλασφημίας.

«Τον αἱρετικὸ ἄνθρωπο να τον ἀποστρέφεσθαι».  (Ἃγιος Βασίλειος ὁ
Μέγας P.G. 31, 649),

Ἁγ.Ἀθανασίου τοῦ Μεγάλου: «Ἀποφύγετε αὐτὸν ποὺ φρονεῖ ἀσεβῆ δόγματα καὶ ἔτσι θὰ διατηρήσετε τὴν πίστη σας καθαρή». (P.G. 26,1188DC).


Η αγάπη και το φίλημα των δύο αιρετικών.
 

Καί“Ἀγάπα κάθε ἂνθρωπο, και εἰρήνευε με ὃλους, ἐκτός τῶν αἱρετικῶν. Διότι ὁ αἱρετικός εἶναι λύκος τῆς ποίμνης τοῦ Χριστοῦ, και πρόδρομος τοῦ ἀντιχρίστου ”. (Ἁγ.Ἀθανασίου τοῦ Μεγάλου, Πίστις τῶν Ἁγίων 318 Πατέρων P.G.28,1641 BC)

O Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης, «Θεωρῶ  προδοσία τῆς Ὀρθοδόξου ὁμολογίας, το να παραμένει κάποιος σε ἐπικοινωνία με τον κακοδοξοῦντα ἐπίσκοπό του». (P.G. 99, 1365) 

Λέει επίσης:  «Ἄλλοι μὲν ναυάγησαν ἐντελῶς πρὸς τὴν πίστη. Ἄλλοι δέ, ἂν καὶ δὲν καταποντίσθηκαν ἀπὸ τὶς αἱρετικὲς σκέψεις, ἐξαιτίας ὅμως τῆς ἐκκλησιαστικῆς τους κοινωνίας μὲ τὴν αἵρεση χάθηκαν καὶ αὐτοὶ μαζί τους…..»(Ἐπιστολὴ ιέ, βιβλίο β’, P.G.99, 1161B-1164C) 

Ἡ Ἁγία Θεοδοσία (8οςαἰών): «Ὅταν ὁ “πατριάρχης” Ἀναστάσιος ὑπέγραψε τὸ διάταγμα κατὰ τῶν ἱερῶν εἰκόνων, τότε «οἱ σεμνές καὶ τίμιες γυναῖκες τῆς Κωνσταντινουπόλεως, τῶν ὁποίων ἀρχηγός ἦταν ἡ ἁγία Θεοδοσία (σ.σ. μία εἰκονόφιλη μοναχή)… ὤρμησαν στὴν Ἐκκλησία, καὶ τὸ βδέλυγμα τῆς ἐρημώσεως (σ.σ. ἀναφέρεται στὸν πατριάρχη), τον ἒδιωξαν με τις πέτρες και με τα ξύλα  και με τις ὓβρεις, ἀποκαλώντας τον μισθωτό, καὶ λύκο, καὶ προδότη Ἰούδα…..Ἀλλά καί στην λεγομένη χαλκή πόρτα, ὅπου ἦταν ἡ Θεανδρική ἐκείνη καί Δεσποτική εἰκόνα τοῦ Χριστοῦ, που την εἶχε τοποθετήσει ἐκεῖ ὁ μέγας Κωνσταντῖνος, ἓνας ὑπηρέτης τοῦ βασιλιά, ἀφοῦ ἒβαλε την σκάλα για να την βγάλει ἀπό ἐκεῖ, οἱ γυναῖκες Κωνσταντινοπολίτισσες ἀφοῦ ἒβγαλαν την σκάλα, τῶν ὁποίων πρωτοστατοῦσε ἡ ἁγία Θεοδώρα, καί ἀφοῦ τον γκρέμισαν, (τον βασιλικό ὑπηρέτη) ἔλαβαν ἀντί για τον μισθό τους, τόν θάνατό τους». (Δοσιθέου Ἱεροσολύμων, Δωδεκάβιβλος, βιβλίο στ΄, κεφ. Ιθ΄, σελ. 440) [Εδώ βλέπουμε τοὺς πιστούς (που είναι Μοναχές και απλές λαϊκές γυναίκες), νὰ κρατάνε πέτρες καὶ ξύλα καὶ υβρίζοντάς τον, νὰ διώχνουν “κακήν κακώς” τὸν αιρετικό πατριάρχη απὸ τὴν εκκλησία (όπως ἄλλωστε προστάζει καὶ ο Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας). Ὁ δε Δοσίθεος, ἀποκαλεῖ τὸν τότε “πατριάρχη” (που δεν είχε ακόμα κριθεί από Σύνοδο), βδέλυγμα της ερημώσεως! Αυτές παρ’όλο που γκρέμισαν τον υπηρέτη από την σκάλα και αυτός έπεσε και σκοτώθηκε, η Εκκλησία τις ανακήρυξε Αγίες].   

Τι θα έλεγαν οι  αγαπουλιάρηδες σιγονταριστές της παναιρέσεως αν κάποιοι σήμερα έκαναν κάτι αντίστοιχο άραγε; Με τι κοσμητικά επίθετα θα τους  στόλιζαν οι “αντιοικουμενιστές” και οι δήθεν αποτειχισμένοι; Δεν θα τους έλεγαν φονταμενταλιστές, Ταλιμπάν, κακούς, εγωϊστές, χωρίς Χριστό, χωρίς αγάπη κλπ; Αυτούς  όμως ο Θεός τους κατέταξε στην τάξη των Αγίων Μαρτύρων!!!. 

Mπορείτε να γίνετε αδελφοί μου και σύ και η Μαρία Παπαδάκη, αν μετανοήσετε και το εύχομαι και προσεύχομαι γι’αυτό. Γιατί δεν ανήκουμε στην ίδια Εκκλησία, δεν πιστεύουμε στο ίδιο Θεό. Εσείς είστε ενταγμένοι στην παναιρετική εκκλησία του αντιχρίστου που ίδρυσαν οι ψευδεπίσκοποι νεοταξίτες στο Κολυμπάρι με την ψευδοσύνοδό τους το 2016, που δεν έχει τον Χριστό κεφαλή, αλλά τον αλλοιωμένο “χριστό” του οικουμενισμού που έχει πάρει την θέση του Χριστού (είναι αντί Του Χριστού, δηλ του αντιχρίστου). Τώρα βέβαια ακόμα δεν ήρθε ο αντίχριστος, αλλά κυβερνούν αυτήν την ψευδοεκκλησία, οι πρόδρομοι του αντιχρίστου οι ψευδεπίσκοποι, που έχουν ενωθεί με όλες σχεδόν τις αιρέσεις  επίσημα, αλλά  και με όλες τις θρησκείες ανεπίσημα, προετοιμάζοντας τον δρόμο του.  

Εγώ αντίθετα αφού για 7 περίπου χρόνια ήμουνα σε αυτήν την ψευτοεκκλησία, με προσευχή και μελετώντας τους Αγίους Πατέρες, κατάφερα με την βοήθεια του πολυεύσπλαχνου Θεού να αφυπνιστώ και να ξαναγυρίσω στην Αληθινή Ορθόδοξη Εκκλησία την πρό Κολυμπαρίου, αποτειχιζόμενη από την παναιρετική κρατική “εκκλησία” της συμμορίας των οικουμενιστών. Εύχομαι και εσείς να αφυπνιστείτε πρίν να είναι πολύ αργά, γιατί ο καιρός τείνει να εκλείψει, και στην αίρεση δεν υπάρχει σωτηρία, πόσο μάλλον στην παναίρεση. (βλέπε και μελέτη σε 17 μέρη: “Μποροῦν ἂραγε οἱ ἀλλόθρησκοι καὶ οἱ αἱρετικοὶ νὰ σωθοῦν;”(1ον): https://www.triklopodia.gr/%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%bf%e1%bf%a6%ce%bd-%ce%bf%e1%bc%b1-%e1%bc%80%ce%b2%ce%ac%cf%80%cf%84%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%e1%bc%b1%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%af-%ce%ba%ce%b1/ 

Γράφεις:  «Να διευκρινίσω ότι δεν έχω την οποιαδήποτε σχέση με την Μαρία Π. αλλά διαβάζοντας την απάντησή σου προς αυτήν περί εγκύρων και ακύρων μυστηρίων των παναιρετικών (www.triklopodia.gr/mαρίας-λιάρου-ἀπάντηση-στο-σχόλιο-της/ ) με κατέλαβε πόνος».

Απάντηση:  Θα έπρεπε να σε πιάνει πονος για την κατάστασή σου, που έχεις παραμείνει στην παναίρεση και έχεις χάσει και την Χάρη που σου είχε δώσει ο Θεός στο Αγιο Χρίσμα, όπως με πιάνει πόνος, για όσους δεν θέλουν να ακολουθήσουν την Αλήθεια αλλά το Π.Σ.Ε.ύδος. 

Eχεις απορρίψει τους Αγίους Πατέρες, παρόλο που στις επιστολές σου προς τους ψευδεπισκόπους, τους οποίους εσύ (αντίθετα από τον 15ον Κανόνα της Α’και Β’ Συνόδου που τους αποκαλεί ψευδεπισκόπους), τους αποκαλείς σεβασμιώτατους και μητροπολίτες τους παναιρετικούς,  πράγμα που σημαίνει ότι τους αποδέχεσαι σαν κανονικούς και δικούς σου “επισκόπους” και συμφωνείς ότι έχετε την ίδια πίστη, αφού “εκκλησιάζεσαι” στους ναούς που τους μνημονεύουν, όπως ο ίδιος ομολόγησες.

Νομίζεις αφελώς ότι η Θεία Χάρις παραμένει σ’αυτούς που μνημονεύουν τους αιρετικούς!!! Για να καταλάβεις πόσο ευαίσθητη είναι η Θεία Χάρις και πόσο εύκολα φεύγει από τον αρνητή Του Χριστού όπως είναι και ο αιρετικός, διάβασε ένα περιστατικό από τον βίο του Αγίου Παϊσίου του Μεγάλου (όχι του αγιασμένου Γέροντα Παϊσίου του Αγιορείτη): https://maxomaiyperpistews.blogspot.com/2020/06/blogpost_22.html

Γράφεις: «Πολύ ωραία και σεβαστότατα όλα τα λόγια των Αγίων Πατέρων, που μας παρέθεσες.  Γνωρίζεις ασφαλώς ότι όσα είπαν οι Άγιοι είναι διευκρινιστικά του Ευαγγελίου, γιατί πρώτα έρχεται ο Λόγος του Θεανθρώπου.  Γνωρίζεις το «μη κρίνετε, ίνα μη κριθείτε»;  Η κατάκρισις της αδελφής που έκανες ήταν μοναδική!»

ΑπάντησηὉ α’ Κανών τῆς Ζ’ Οἰκουμενικῆς Συνόδου ἐν Νικαία τοῦ 787: «Οἱ Ἱεροί Κανόνες εἶναι ἀπαύγασμα Τοῦ Ἁγίου Πνεύματος καί πρέπει νά παραμένουν ἀναλλοίωτοι ὡς ἰσόκυροι τῆς Ἁγ. Γραφῆς». (Σημ.1 και Μ. Φώτιος, Τίτλος α’Κεφ.β’ στην γ’διάταξιν του β’Τίτλου των Νεαρών  ΠΗΔΑΛΙΟΝ, Σ.322-323)

Το «μη κρίνετε, ίνα μη κριθείτε», περί βίου εστί κι όχι για θέματα Πίστης, όπως έχει πει και ο Άγιος Χρυσόστομος. Και εσύ το χρησιμοποιείς κατά των ψευδεπισκόπων σε επιστολές σου, όπως σου παρέθεσα παραπάνω. Άρα ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ!!!. Γιατί λοιπόν το χρησιμοποιείς εναντίον μου αφού αυτά που συζητάμε είναι θέματα πίστεως; Αυτό που κάνεις δεν είναι υποκρισία; Ποιόν κοροϊδεύεις; Μήπως τους αδαείς για να μη λάβουν υπ’όψιν τους την Ορθόδοξη διδασκαλία που αναλυτικά παρέθεσα και να παραμείνουν στην παναίρεση; Φταίω λοιπόν όταν αναρωτιέμαι μήπως είσαι “βαλτός”;  

Ο Κύριος λέγει: «Μη κρίνετε κατ’όψιν, αλλά την δικαία κρίσιν  κρίνατε». (Ιωάν.Ζ’24). Οφείλουμε να κρίνουμε και να ελέγχουμε σε θέματα Πίστης.  Και ο Απόστολος στην Β’ προς Τιμόθεον επιστολή του λέγει (δ’ 2): «κήρυξον τὸν λόγον, ἐπίστηθι εὐκαίρως ἀκαίρως, ἔλεγξον, ἐπιτίμησον, παρακάλεσον, ἐν πάσῃ μακροθυμίᾳ καὶ διδαχῇ». (Αυτό έκανα και εγώ με την Ομολογία μου, και με την επιστολή μου. Πρώτα με διδαχή και μετά αφού δέχτηκα την αιρετική επίθεση της Μαρίας Παπαδάκη την έλεγξα, την επιτίμησα, όπως και σένα, με πόνο ψυχής, με προσευχή, μήπως με την βοήθεια του Θεού μετανοήσετε από τις πλάνες και κακοδοξίες σας και σταματήσετε να παρασύρετε και άλλους). Μέχρι τώρα που γράφω αυτή την τρίτη επιστολή σε σένα αυτή την φορά, δεν δείξατε μετάνοια όπως θα έπρεπε αν είσασταν καλοπροαίρετοι, πλήν πλανεμένοι. Δεν ακούτε τους Αγίους Αποστόλους και τους άλλους μεγάλους Αγίους Πατέρες στα θέματα πίστεως, που μερικούς σας ενημέρωσα (βεβαίως δεν γράφω αναλυτικά μόνο για σας τους δύο, αλλά και για τους άλλους τους αγνοούντες την Πατερική διδασκαλία καλοπροαίρετους). Αντίθετα φαίνεται καθαρά στις απαντήσεις σας, ότι δεν σας ενδιαφέρουν τι είπαν οι Άγιοι Πατέρες για τα θέματα της πίστεως που συζητάμε,  αλλά προβάλετε σύγχρονους αιρετικούς “κληρικούς”, οι οποίοι μάλιστα λέγουν αντίθετα από τους Αγίους, δηλαδή αυτό κάνει “μπάμ” καθαρή μεταπατερική θολολογία.

Ενεργείτε σαν τους “βαλτούς”, τα λεγόμενα “τρολάκια” του συστήματος που μόλις βγεί κάποιος και πεί την αλήθεια των Αγίων Πατέρων στα μεσα κοινωνικής δiκτύωσης στο internet, αμέσως επιτίθενται για να διαστρέψουν την αλήθεια. Και η Μαρία Παπαδάκη που έτρεξες να την υπερασπιστείς ασμένως, χωρίς να διαβάσει ολόκληρη την απάντησή μου στο σχόλιό της, όπως η ίδια ομολόγησε, έτρεξε να προλάβει να διαστρεβλώσει με μεταπατερικές-αντιπατερικές δοξασίες πλανεμένων “γερόντων” και κακοδόξων “αποτειχισμένων” και αυτή την επιστολή μου, στην οποία παρέθεσα περισσότερα επιχειρήματα της Αγιοπατερικής αληθείας περί των ακύρων μυστηρίων των αιρετικών.  

Εσύ λοιπόν πέφτεις σε κατάκριση και συκοφαντία με το να με κρίνεις για θέματα εκτός πίστεως, όπως ότι έβρισα την “αδελφή” κλπ.

Η απάντησή μου περί της ακυρότητας των μυστηρίων των αιρετικών, δεν είναι δικές μου αλλά πηγάζουν από τους ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας  και από το ΙΕΡΟ ΠΗΔΑΛΙΟ, όπως σου παρέθεσα παραπάνω τους τρείς κανόνες των Αγίων Αποστόλων, την εν Καρχηδόνι Σύνοδον με Πρόεδρο τον Άγιο Κυπριανό (στο Ι.Πηδάλιο) και από την Συμφωνία των Αγίων Πατέρων και του Ιησού Χριστού. Τα λόγια μου τα στηρίζω με επιχειρήματα και παραπομπές.

Όποιος θέλει  να ψάξει τι λένε οι Αγιοι Πατέρες, ας ψάξει στην απάντησή μου στο σχόλιο αυτό. Άλλωστε το Ιερο Πηδάλιο από την ψευδοεκκλησία, έχει πλεον καταργηθεί από πολλές δεκαετίες πρίν (αν γνωρίζεις).

Παραβλέπωντας λοιπόν την ειρωνική σου διάθεση, η οποία στοχεύει στις θέσεις των Αγίων Πατέρων τελικά κι όχι σε μένα, δεν είναι δυνατόν να εμπιστευόμαστε γνώμες κάποιων “γερόντων” ή “ιερέων” και όχι των ίδιων των Αγίων Πατέρων μας, όταν μάλιστα έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους. Μόνο αυτούς εμπιστεύομαι και κανέναν άλλον.

Οι άνθρωποι λάθη κάνουνε, οι Άγιοι Πατέρες όμως ΟΧΙ, δεν κάνουν λάθη όταν βρίσκονται σε συμφωνία μεταξύ τους, και μάλιστα όταν τους έχουν επικυρώσει οι Οικουμενικές Σύνοδοι. Τα συμπεράσματα που έχεις με κεφαλαία λοιπόν στηρίζονται σε γνώμες  χωρίς επιχειρήματα. Πρώτα ψάχνουμε, διασταυρώνουμε Πατερικές πηγές και μετά μιλάμε με βεβαιότητα. Όταν λοιπόν το ίδιο το Άγιο Πνεύμα μιλάει (μέσα από τους Ιερούς Κανόνες της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας) νομίζω πως δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο να πω.

Αλλά αν κάποιος δεν έχει επιχειρήματα σοβαρά, πολλάκις συμβαίνει να αρχίζει να ρίχνει λάσπη, με συκοφαντίες, με καταλαλιές, προσπαθεί να μειώσει το πρόσωπο με το οποίο διαφωνεί.  Όμως να ξέρετε ότι αυτός που συκοφαντείται, που καταλαλείται, αυτός είναι που παίρνει και τα στεφανάκια από τον Θεό. Αυτός που συκοφαντεί τι παίρνει; Απλούστατα κτυπάει τον ίδιο του τον εαυτό πνευματικά. Σαν “μπούμεραγκ” ό,τι εκσφενδονίζει, θα “πέσει” επάνω του. 

Δυστυχώς από χρόνια, ο καθένας πράττει όπως νομίζει και πιστεύει ό,τι θέλει σε μια χώρα που χάθηκε η ταυτότητά της. Όταν νοιάζεσαι για κάποιον, τον προειδοποιείς για τον κίνδυνο που διατρέχει. Μίλησες για αγάπη. Θα σου απαντήσω με ένα παράδειγμα: Στο σαλόνι υπάρχουν οι φίλοι σου και εσύ έρχεσαι από τον κήπο και τους λες είδα ένα μεγάλο φίδι έξω όταν ερχόμουν. Και τους προειδοποιείς να μην βγουν από αυτό το μέρος. Κάποιοι ακούνε, κάποιοι όχι. Και όταν βγαίνουν τους τσιμπάει το φίδι. Εσύ το καθήκον σου το έκανες. Αν δεν σε πίστεψαν, δεν ευθύνεσαι εσύ. Εγώ πόνεσα και νοιάστηκα για σένα. Μπορεί να τρέξω να σε σώσω ένα βήμα πριν πέσεις στο γκρεμό και σου βάζω μια τρικλοποδιά κι εσύ πέφτεις κάτω και χτυπάς λίγο το χέρι σου και αρχίζεις να με βρίζεις και να μου ρίχνεις όλες τις πέτρες που θα βρεις μπροστά σου, ενώ εσύ σώθηκες με μια μικρή γρατζουνιά, ενώ εμένα με σκότωσες με τις πέτρες που μου έριξες.

Αυτό έκανες και εσύ μαζί με την Μαρία Π. Εγώ της έβαλα μια “τρικλοποδιά” για να μη πέσει στον γκρεμό της παναίρεσης, με το να την ελέγξω έστω με κάποια αυστηρότητα, αλλά και αυτή και εσύ πώς απαντήσατε; Με Πατερικό λόγο; με Θεολογικά επιχειρήματα; Δυστυχώς όχι. Αλλά απαντήσατε με πέτρες συκοφαντίας. Δεν χτυπάτε μόνο εμένα, αλλά κάθε καλοπροαίρετο που σας διαβάζει. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο κακό που κάνετε. «Κλείετε τήν Βασιλεία τῶν Ουρανών ἒμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων.….Ἒτσι, και έσεῖς δεν εἰσέρχεσθε, ἀλλά και ἐκείνους που θέλουν να εἰσέλθουν δεν τους ἀφήνετε να εἰσέλθουν…..» (Ματθ. ΚΓ’14)

Στην δική σου επιστολή (βλέπε παρακάτω στις παραπομπές**) γράφεις στη “σύνοδο”:  «….αυτό το αγαπουλινίστικο “Μένουμε σπίτι γιατί αγαπάμε”. Το ακούω σαν δακρύβρεχτη ελληνική ταινία! Λυπάμαι που θα σας το πω αλλά βγάζω καντήλες με αυτή την αόριστη αγαπολογία που “σούρνεται” τελευταία. Μια αγάπη ακαθόριστη, θολή, πλάνα και κενή!!!   Η Εκκλησία λέει ότι την Αγάπη την ορίζει ο Χριστός, αφού αυτός είναι η Αγάπη! Άρα πως μπορεί να υπάρχει αγάπη χωρίς Χριστό;»  (σ.σ. Άρα ομολογείς ότι οι αιρετικοί επίσκοποι δεν έχουν Χριστό. Και σωστά το λές γιατί κατά τους Αγίους, οι αιρετικοί είναι αδύνατον να έχουν αγάπη Χριστού, αφού δεν έχουν Τον Χριστό.

Η αγάπη που λές αυτά τα αγαπουλινίστικα (που στις επιστολές σου προς τους επισκόπους τα απεχθάνεσαι), θέλει και διάκριση.

Και η μητέρα έχει αγάπη, αλλά το μαλώνει καμμιά φορά το παιδί της όταν κάνει αταξίες. Το μαλώνει από αγάπη για να μη γίνει αλήτης. Αν δε το μαλώσει, τότε δεν το αγαπάει, δεν νοιάζεται γι’αυτό. Δεν είναι καλή μητέρα. Ετσι και εγώ “μαλώνω” την “αδελφή” και σένα στην παρούσα επιστολή, και συγχρόνως προσεύχομαι στον Θεό να σας δώσει φώτιση και μετάνοια μήπως αφυπνιστείτε, όπως μού τα έδωσε και σε μένα και είδα την αλήθεια που με ελευθέρωσε από την πλάνη.  

Ο ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ Ιησους Χριστός σήκωσε τις αμαρτίες μας και το μόνο που κάνουμε είναι να τον σταυρώνουμε καθημερινά. Μόνο σε ΑΥΤΟΝ κάνουμε υπακοή και στον Επουράνιο Πατέρα μας. Μελετάμε την Αγία Γραφή, το Ιερό Πηδάλιο, και τους Αγίους Πατέρες της Μίας και μόνο Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, κι όχι της μιας παγκόσμιας εκκλησίας που προωθεί ο πάπας και οι υποτακτικοί του ψευδορθόδοξοι οικουμενιστές, μαζί με τους κυβερνώντες παγκοσμίως για την προώθηση της αντζέντας τους που θέλουν να υποδουλώσουν τους λαούς στον επερχόμενο αντίχριστο με την παγκόσμια κυβέρνηση που προωθούν και τον απόλυτο έλεγχο στους ανθρώπους που ετοιμάζουν με τις ψηφιακές κάρτες και τα ψηφιακά νομίσματα.

Ζούμε σε μια εποχή που η Αλήθεια διώκεται και αυτός που τη λέει για να γλιτώσει ο λαός και να σωθεί, ή καταδικάζεται σε φυλάκιση ή σε αργό θάνατο ή σε ότι τιμωρία θα του επιβάλουν (βλέπε Κίνα και αλλού).  Πόσοι γιατροί που αντιτάχθηκαν φιμώθηκαν και χάθηκαν μυστηριωδώς όταν άρχισαν τα μπόλι@; Τώρα το ίδιο και με τη νέα ταυτότητα που θα είναι κάρτα πολίτη. Ξεπουλάνε την Πατρίδα μας, την Ταυτότητά μας, το θεσμό της Οικογένειας, τα πάντα. Απλά φτάσανε και σε αυτό το σημείο. Να ξεπουλήσουν και την Πίστη μας. Αυτά όλα τα δεινά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας αλλά και αλλού, δεν μας δείχνουν ότι ο Θεός έχει πάρει την Χάρι Του από την κρατική “εκκλησία”, αλλά και από την πολιτεία; Και δεν έχουν σταματημό. Και ξέρεις γιατί; Γιατί οι “μοναχοί” πρώτα και μετά οι “παπάδες”, δεν αντιδρούν σε τίποτα εδώ και πάνω από έναν αιώνα. Ούτε και στην ψευδοσύνοδο δεν αντέδρασαν. Οι καταστροφές που έχουν συμβεί μετά το Κολυμπάρι και που συνεχίζονται, νομίζεις ότι είναι τυχαίες;   Οι αντισυνταγματικοί και οι βλάσφημοι νόμοι που έχουν “περάσει” και “περνάνε” καθημερινά, δεν ταυτίζονται με την Δημοκρατία ως έννοια που την χάσαμε και αυτή, ούτε με την Ορθόδοξη πίστη. Έχεις αναρωτηθεί πόσο αίμα χύθηκε για το χώμα αυτό που πατάμε και περισσότερο για την Ορθόδοξη Πιστη που μας παρέδωσαν οι Άγιοι Πατέρες μας οι οποίοι την κράτησαν με πολλά μαρτύρια; Η αγάπη λοιπόν περνά μέσα από τη Θυσία και τον Αγώνα για το Δίκαιο, για την Πατρίδα, για τα ήθη και τις αξίες μιας κοινωνίας που θα έχει την Αλήθεια του Θεού. Δεν υπάρχει σήμερα (όπως άλλοτε στο ένδοξο παρελθόν των προγόνων μας), ούτε θυσία ούτε Αγώνας για τα αυτονόητα. Επιθυμούμε μόνο τη βόλεψή μας.

        «Τελικά πόσο κατανοήσατε τον Λόγον του Θεού; Τελικά ποιόν υπηρετείτε καθότι «οὐδεὶς δύναται δυσὶ κυρίοις δουλεύειν»; Κι απαιτείτε σεβασμό και υπακοή; ΥΠΑΚΟΗ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟΝ ΘΕΙΟΝ ΛΟΓΟΝ, πουθενά αλλού!!! Όταν μάθετε να σέβεστε τον Δημιουργόν του Κόσμου θα αποκτήσετε άμεσα και τον σεβασμό των πιστών.

Ακούω παρατεταμένο ήχο τροχίσματος. Μάλλον ο προφήτης Ηλίας θα είναι. Ταχύνετε!!!».

(σ.σ. Τα τελευταία παραπάνω γράφεις εσύ στην (τελευταία παρατιθέμενη στις παραπομπές) επιστολή σου στους “επισκόπους” σου. Τα επαναλαμβάνω αυτή φορά σε σένα τον ίδιο. Νομίζεις ότι ο Προφήτης τροχίζει το σπαθί του μόνο για τους ψευδεπισκόπους;

Εσείς είτε είστε “βαλτοί” (τα λεγόμενα “τρολάκια”) του συστήματος, είτε όχι, αλλά εκτελείτε αυτά ακριβώς που θα εκτελούσαν αυτοί, παρακινούμενοι πιθανώς από πραγματικούς “βαλτούς” του συστήματος, είστε πολύ χειρότεροι από τους ψευδεπισκόπους που τα τελευταία χρόνια έγιναν φανεροί και τους καταλαβαίνουν ακόμα και τα μικρά παιδιά. Εσείς όμως είστε οι κρυφοί σιγονταριστές της παναιρέσεως, που τάχα αντιδράτε, αλλά όχι Πατερικά με αποτείχιση από τους ψευδεπισκόπους, αλλά μόνο με χαρτοπόλεμο και με τον τρόπο σας πείθετε τους αγνοούντες, ότι αύτό που κάνετε εσείς και διδάσκουν και ορισμένοι  “αποτειχίσμένοι” είναι το σωστό, όχι αυτά που λένε οι Άγιοι της Εκκλησίας).

Γράφεις :  «Για την εγκυρότητα ή μη των μυστηρίων δεν θα απαντήσω εγώ γιατί είμαι άσχετος.  Ας μας απαντήσει ένας αγωνιστής αποτειχισμένος και διωκόμενος ιερέας, που προσωπικά σέβομαι τους αγώνες του :

https://www.brighteon.com/2cb3e73e-c7c2-46f5-b403-2a4cb191523c

Συμπέρασμα : ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΟΔΟΣ, ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΑΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ

Αποτειχισμένος ιερέας τα λέει.  Ξέρεις καλύτερα από εκείνον;»

Απάντηση:   Αυτός ο “ιερέας” κακόδοξα λέει, ότι αυτοί οι παναιρετικοί, από τους οποίους αυτός αποτειχίστηκε, (γιατί σύμφωνα με τον 15ο Κανόνα της Πρωτοδευτέρας Συνόδου, πρέπει να υπάρχει κατεγνωσμένη, καταδικασμένη αίρεση, για να μπορεί κάποιος να αποτειχιστεί), άρα αποδέχεται ότι είναι αιρετικοί αφού αποτειχίστηκε από αυτούς. Αυτοί λέει, τελούν έγκυρα μυστήρια, δηλαδή κατεβαίνει Το Άγιο Πνεύμα και μετουσιώνει το ψωμί και το κρασί σε σώμα και αίμα Χριστού, αλλά υπάρχει μολυσμός!!!. Δηλαδή μας λέει ότι ο  Χριστός μολύνει!!!. Αυτή τη βλασφημία λέει δυστυχώς αυτός ο “παπάς”.  Αλλά πιο κάτω τον ακούμε να λέει ότι «όλα αυτά τα ψάχνουμε, και εμείς μαθητές είμαστε σιγά, σιγά τα μαθαίνουμε…»

Αυτό που λέει ότι δεν έχει υπάρξει Σύνοδος και το συμπεραίνεις και σύ ο άσχετος όπως αποκαλείς τον εαυτό σου, γιατί το λές; Δεν γνωρίζεις ότι ο οικουμενισμός περιέχει και αποδέχεται όλες τις αιρέσεις σαν αδελφές “εκκλησίες”; Αυτά δεν ψήφισαν οι ψευδεπίσκοποι στο Κολυμπάρι; Όλες αυτές οι αιρέσεις δεν είναι καταδικασμένες από όλες τις Οικουμενικές αλλά και Τοπικές Συνόδους με αναθέματα; Δεν διάβασες στην αναλυτική μου απάντηση προς την Μαρία Π. ότι η Γ’ Οικουμενική Σύνοδος στον Α’ Κανόνα της, λέει ότι και όποιος προστεθεί και στο μέλλον σε αυτούς τους αιρετικούς (σε όλους τους αιρετικούς) είναι ήδη από αυτή τη Σύνοδο καθηρημένος; Δεν έχει ιεροσύνη, όπως ερμηνεύει ο Αγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης; Μπορεί ένας λαϊκός να τελέσει μυστήρια, όπως είναι αυτοί οι οικουμενιστές και όσοι τους μνημονεύουν ψευδοπαπάδες οἱ οποίοι ομολογούν με αυτόν τον τρόπο ότι έχουν την ίδια πίστη; Αλλά και η Σύνοδος των Ρώσων της Διασποράς του 1983, δεν αναθεματίζει τους οικουμενιστές και όσους κοινωνούν εν γνώσει με αυτούς;  Την αναφέρω ξανά για να την λάβεις υπ’όψιν σου, γιατί φαίνεται ότι τους κανόνες που ανέφερα στην Απάντηση-επιστολή μου προς την Μαρία Π., δεν τους διάβασες καθόλου, ή δεν τους έδωσες σημασία:  «Σε αὐτούς πού καταφέρονται  κατὰ τῆς Ἐκκλησίας τοῦ Χριστοῦ καὶ διδάσκουν ὅτι ἡ Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ ἒχει διαιρεθεῖ σε αὐτό που ὀνομάζουν  «κλάδους», οἱ ὁποῖοι διαφέρουν ὁ ἓνας ἀπό τον ἂλλον στην διδασκαλία καὶ στον τρόπο τῆς ζωῆς, ἢ ὅτι ἡ Ἐκκλησία δεν ὑφίσταται ὀρατῶς, ἀλλὰ θα συγκροτηθεῖ στο  μέλλον, ὅταν όλοι οἱ «κλάδοι» ἢ τμήματα ἢ ὁμολογίες ἢ ἀκόμη καὶ θρησκεῖες θα ἐνωθοῦν σε ἓνα σῶμα· καὶ οἱ ὁποῖοι δεν διακρίνουν τὴν ἱερωσύνη καὶ τὰ μυστήρια τῆς Ἐκκλησιας ἀπὸ τὴν ἱερωσύνην καὶ τὰ μυστήρια τῶν αἱρετικῶν, ἀλλὰ λέγουν ὅτι τὸ βάπτισμα καὶ ἡ εὐχαριστία τῶν αἱρετικῶν εἶναι ἱκανὰ για σωτηρία· ὁμοίως και γι’αὐτούς που κοινωνοῦν ἐν γνώσει με τους προμνημονευθέντες αἱρετικούς ἢ συνηγοροῦν, διαδίδουν ἢ ὑπεραμύνονται τῆς καινοφανοῦς αὐτῶν αἱρέσεως τοῦ οἰκουμενισμοῦ με το πρόσχημα τῆς  ἀδελφικῆς  ἀγάπης,  ἢ  ὑποτιθεμένης  ἑνώσεως   τῶν   διαχωρισθέντων  Χριστιανῶν, ἀ ν ά θ ε μ α». (*πηγή:orthodoxlife,1983 no.6, 1984 no.4)  Μπορεί ο αναθεματισμένος να εξακολουθεί να έχει Ιερωσύνη και να τελεί μάλιστα και έγκυρα-χαριτωμένα από Τον Θεό μυστήρια, την στιγμή που ἒχει απολέσει ακόμα και την Χάρη που είχε πάρει όταν βαπτίστηκε; 

Επίσης θα πρέπει να ξαναδιαβάσεις την απάντηση-επιστολή μου, γιατί εκεί θα βρείς και τον 46ον Κανόνα των Αγίων Αποστόλων: (Ι. Πηδάλιον): «Ἐπίσκοπον, ἤ πρεσβύτερον, αἱρετικῶν δεξαμένους βάπτισμα, ἤ θυσίαν, καθαιρεῖσθαι προστάττομεν. Τίς γάρ συμφώνησις Χριστῷ πρός Βελίαρ; ἤ τίς μερίς πιστῷ μετά ἀπίστου;».

Αυτός ο “ιερέας” λοιπόν είναι ήδη καθηρημένος από την Γ’οικουμενική Σύνοδο (και αναθεματισμένος από όλες τις Οικουμενικές Συνόδους) γιατί υπηρετούσε την κρατική παναιρετική εκκλησία επί 6 περίπου χρόνια, και τώρα που αποτειχίστηκε και άρχισε να “λειτουργεί” πάλι χωρίς να “τρέχει” τίποτα, χωρίς μετάνοια, χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει ότι όλα αυτά τα χρόνια ήταν αρνητής του Χριστού, αιρετικός και αναθεματισμένος, χωρίς να έχει “κρεμάσει” το επιτραχείλιό του, χωρίς να κάνει τον Κανόνα του Αγίου Ιερομάρτυρος Τύχωνος της Ρωσίας (***), ούτε λίβελο, ούτε ομολογία πίστεως, και με αθεοφοβία “λειτουργεί”, αυτός,  θα πρέπει τώρα και  πάλι να καθαιρεθεί, αφού δέχεται τα μυστήρια των αιρετικών οικουμενιστών ως έγκυρα όπως λέγουν οι Άγιοι Απόστολοι (δηλ.Το Άγιο Πνεύμα) στον 46ον Κανόνα τους που προανέφερα. Αλλά δεν χρειάζεται, γιατί είναι ήδη αναθεματισμένος. Ποιός θα άρει αυτά τα αναθέματα που φέρει επάνω του; Μόνο μία Ορθόδοξη Σύνοδος που θα γίνει μπορεί να το κάνει. Μέχρι τότε δεν πρέπει να ”λειτουργεί”, μόνο αν του το επιτρέψει η Σύνοδος. Αν θελήσει παρ’όλα αυτά να ”λειτουργεί”, θα πρέπει να κάνει τον φοβερό Κανόνα του Αγίου Τύχωνος που προείπαμε (ο οποίος κανόνας, αποτυπώνει την μεγάλη πτώση του ιερέα), γιά να αποδείξει στους πιστούς, ότι είναι αυθεντικός Ιερέας και όχι “βαλτός” (αφού αποδοκιμάσει και αναθεματίσει εννοείται, με λίβελο, πρώτα τις πλάνες του και την προδοσία που είχε κάνει πρίν μετανοήσει και αποτειχιστεί, αλλά και τις μετέπειτα όπως αυτήν που θεωρεί τα μυστήρια των αιρετικών έγκυρα, αντίθετα από τους Αγίους Αποστόλους και τους Αγίους Πατέρες).  

Έχει και το ανάθεμα της 7ης Οικουμενικής Συνόδου για όσους δικαιώνουν την παναίρεση, λέγοντας ότι είναι και αυτοί οι αιρετικοί εκκλησία αφού τελούν μυστήρια έγκυρα. Μα αυτό ψήφισαν και στην ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου.

Αφού αυτός πιστεύει ότι οι αιρετικοί τελούν έγκυρα μυστήρια, το οποίο πιστεύουν και οι οικουμενιστές και το ίδιο ψήφισαν στο Κολυμπάρι, γιατί αποτειχίστηκε λόγω της ψευδοσυνόδου; Αυτή είναι μια άλλη αίρεση παράλληλη του οικουμενισμού. Βλέπε και τούς 47ον  και 68ον Κανόνες των Αγίων Αποστόλων δηλ. Του Αγίου Πνεύματος στο Ι.Πηδάλιο που θεωρούν άδεκτα (άκυρα-αχαρίτωτα) τα μυστήρια των αιρετικών. Στην ερώτησή σου λοιπόν:   «Αποτειχισμένος ιερέας τα λέει.  Ξέρεις καλύτερα από εκείνον;» σου απαντώ με μια αντίστοιχη ερώτηση: Οι Άγιοι Απόστολοι τα λένε δηλ. Το Άγιο Πνεύμα. Αυτός ο “ιερέας” που λέει τα αντίθετα, ξέρει καλύτερα από Το Άγιο Πνεύμα; 

Άκου και τον Πανόσιο Θεόδωρο τον Στουδίτη: «…Γιατί ἡ αἵρεση εἶναι ἀδελφὲ ἀληθινὸς βόθρος καὶ παγίδα τοῦ διαβόλου, ἡ δὲ κοινωνία αὐτῶν ἀποχωρίζει ἀπὸ τὸν Χριστὸ αὐτὸν ποὺ τὴν δέχεται καὶ τὸν τοποθετεῖ ἔξω ἀπὸ τὴν ποίμνη τοῦ Κυρίου τὴν Ἐκκλησία. Γιατί ὅσο διαφέρει τὸ φῶς ἀπὸ τὸ σκοτάδι, τόσο διαφέρει καὶ ἡ ὀρθόδοξη Μετάληψη ἀπὸ τὴν αἱρετικὴ κοινωνία• γιατί ἡ μὲν φωτίζει τὸν μετέχοντα, ἡ δὲ σκοτίζει, ἡ μὲν ἑνώνει μὲ τὸν Χριστό, ἡ δὲ μὲ τὸν διάβολο, ἡ μὲν ζωοποιεῖ τὴν ψυχή, ἡ δὲ τὴν θανατώνει….».(Ἐπιστολή 233. Κωνσταντίνῳ κουράτορι)

Όχι ο Άγιος Προφήτης Ηλίας, (που αργεί ακόμα να εμφανιστεί περί τα 50 χρόνια από την καταστροφή που έρχεται σύντομα κατά τους Προφήτες), αλλά ο Άγιος Ιωάννης ο Προφητευόμενος που μετά τον Γενικό Πόλεμο έρχεται, θα πατάξει όχι μόνο τους αμετανόητους ψευδεπισκόπους, αλλά και όσους αμετανόητους τους βοηθούν στο έργο τους να ξεθεμελιώσουν την Εκκλησία και την πολιτεία. Μετανοήστε λοιπόν τώρα που υπάρχει λίγος χρόνος. Και μην ακούτε τις ασεβείς φωνές των έστω και τυπικά “αποτειχισμένων” θολολόγων, αλλά μελετήστε τους Αγίους Πατέρες όσοι είστε καλοπροαίρετοι. Δεν χρειάζετε να ψάχνετε ώρες και ημέρες πολλές για να τα βρείτε. Υπάρχουν έτοιμα, αναρτημένα σε μελέτη 4 μερών: Άλλοι ξενύχτησαν για 3 περίπου χρόνια για να βροῦν: “Τι λέγουν ἡ Ἁγία Γραφή και οἱ Ἃγιοι Πατέρες για την ἀπομάκρυνσή μας ἀπό τους αἰρετικούς”  το Α’μέρος: https://maxomaiyperpistews.blogspot.com/2021/03/kai-2016.html   

«Γνώσεσθε την ἀλήθειαν  και η ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς». (Ἰωάννου Η’32)

Ο Μακαριστός Φώτης Κόντογλου έγραφε γι’ αυτές τις περιπτώσεις: «Αυτοί οι επιστημονικοί θεολόγοι και νεορθόδοξοι, καταξεράνανε με την άπιστη σοφία τους το δροσόφυλλο δέντρο της πίστεως του Χριστού….. Η πίστη του Χριστού, που μας έφερε την αλήθεια απλή και καθαρή  και που γλύτωσε την ανθρώπινη ψυχή από την πολύπλοκη και μπερδεμένη ψευτιά της γνώσης, έπεσε πάλι στα πονηρά συστήματα εκείνων, για τους οποίους είπε ο Χριστός πως είναι κλέφτες και ληστές, που ληστεύουνε τις ψυχές. Αυτοί δεν μπαίνουνε στην αυλή των προβάτων από τη θύρα, δηλαδή από το Ευαγγέλιο, όπως είπε ο Χριστός, αλλά πηδάνε απάνω από τη μάντρα και παρουσιάζονται, σαν ποιμένες, ενώ είναι ληστές και κλέφτες… Είναι τούτοι οι λαοπλάνοι, που έρχονται από τα Πανεπιστήμια της απιστίας, βαστώντας στα χέρια τους διπλώματα και πιστοποιητικά της θεολογίας… και χαλάνε, με την πονηρή διδασκαλία τους, τα απλοϊκά πρόβατα του Χριστού, λέγοντάς τους πως η ιερή παράδοση της Εκκλησίας μας την εμποδίζει να συγχρονισθεί… Και θέλουνε να ξεγελάσουνε τα αθώα πρόβατα που ζούνε την πατροπαράδοτη ευσέβεια και που γνωρίζουνε καλά τον Χριστό και Εκείνος τα γνωρίζει». (σ.σ. δηλ. τους καλοπροαίρετους).

Τέλος παραθέτω τα λόγια του Άγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς«Έτσι συνέβαινε πάντα στην Ιστορία: Πάντοτε οι προσπάθειες του ενός ή του άλλου χριστιανομάχου εκμηδενίζονται, διαλύονται σαν καπνός. “Σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν”. Ω, πόσο μάταιη και χαμένη είναι κάθε μάχη εναντίον του Χριστού!».

Λάβετε σοβαρά υπ’όψιν σας το: «Σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν». (Πράξεις ΚΣΤ’ 14). Τελευταία προειδοποίηση. Δεν έχουμε πολλούς μήνες ακόμα. Έρχεται η απόλυτη καταστροφή. Ἰσως δεν προλάβετε).         

Ο Θεός να δώσει το έλεος σε όλους εμάς τους αμαρτωλούς, μετάνοια και φώτιση σ’όλους τους καλοπροαίρετους που από άγνοια βρίσκονται στην παναίρεση και δεν το κατάλαβαν ακόμα (όπως ακριβώς πολλοί δεν κατάλαβαν για τα θανατηφόρα μπόλι@ και πέθαναν ψυχικά και σωματικά), και την πρόνοια του, που τόσο απλόχερα ο Πανάγαθος μας την προσφέρει ακόμη. Αμην.

04/10/2023

Αγίου Ιεροθέου πρώτου Επισκόπου Αθηνών και των σύν αυτώ.

Μαρία Λιάρου

Τρίκαλα Θεσσαλίας

Υ/γ. : Δεν θα επανέλθω σε θέματα που ήδη έχουν  αναφερθεί-διευκρινιστεί στην Ομολογία μου και στις επιστολές-απαντήσεις μου στις κακοδοξίες σου και της Μαρίας Παπαδάκη, εάν επιμείνετε, γιατί κατά τον Απόστολο είναι μάταιο. Αν δεν ακούτε τους Αγίους Πατέρες σ’αυτά που με σαφήνεια λέγουν (και βρίσκονται σε συμφωνία μεταξύ τους), εμένα θα ακούσετε; Μόνο αν υπάρξει άλλο νέο θέμα και χρειάζεται διευκρίνιση ίσως απαντήσω αν το κρίνω απαραίτητο. Στην δική σου επιστολή απάντησα γιατί έθεσες νέο θέμα τα “αγαπουλινίστικα”, για να συμπληρώσω κάποια Πατερικά ρητά,  καθώς και για να καταγγείλω την μέθοδό σας να τρέχετε να προσπαθείτε να αποδομείτε όποιες φωνές τολμούν να μιλάνε την Ορθόδοξη Πατερική αλήθεια. Επίσης και για να απαντήσω στον πλανεμένο “αποτειχισμένο ιερέα” τον οποίο προβάλλεις, που εύχομαι να καταλάβει τις πλάνες και τις αιρέσεις ενός αγιορείτη “μοναχού” με τον οποίο δυστυχώς έχει “μπλέξει” (και του έχει μεταδώσει αυτές τις πλάνες του), και να απομακρυνθεί από αυτόν, όσο είναι καιρός.

 

Παραπομπές:

(*)  Mαρίας Λιάρου: Ἀπάντηση στο σχόλιο της ανώνυμης “Μαρίας Π.” και περί εγκύρων ή ακύρων μυστηρίων των παναιρετικών.

https://www.triklopodia.gr/m%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%85-%E1%BC%80%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82/

(**)  Εδώ αναφέρω μερικά αποσπάσματα από δικές σου αναρτήσεις σε ιστολόγια, με κάποια σχόλιά μου σε αυτά:

ΚΑΝΩ ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ. ΥΠΑΚΟΗ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟΝ ΘΕΟ(σ.σ. και εδώ συλλαμβάνεσαι ψευδόμενος, γιατί όπως σου απέδειξα Πατερικά, δεν κάνεις υπακοή στον Θεό, που διατάσσει να φεύγουμε μακρυά από τους αιρετικούς, ενώ εσύ όχι μόνο κάνεις το αντίθετο, αλλά και δογματίζεις αυτή σου την ανίερη στάση, κατηγορώντας μάλιστα και συκοφαντώντας τους αποτειχιζόμενους αγωνιστές της Ορθοδόξου Πίστεως)

https://oimos-athina.blogspot.com/2020/09/blog-post_61.html

 «Να ξέρετε, ότι αν σεις δεν καταφεύγετε στην Αλήθεια του Παρακλήτου, η Πίστη μας δίνει εναλλακτικές διόδους της Αλήθειας. Παντοδύναμος γαρ, αλοίμονο αν επαφιόταν στους χοϊκούς ανθρώπους. Αυτοί τον σταύρωσαν!

Η ιεραρχία έχει χάσει προ αιώνων το τεκμήριον της αυθεντίας στην Αλήθεια. Τόσες αιρέσεις ξεκίνησαν από μεγαλόσχημους ιεράρχες, ακόμα και Πατριαρχες αλλά δεν θυμάμαι μια από μη ιερωμένον! 
Έναν αιώνα ταλάνισε την Εκκλησία ο αρειανισμός και την εποχή του Αγίου Γρηγορίου, του Θεολόγου όλους τους άλλους ναούς (πλην του Πατριάρχου Γρηγορίου) κατείχαν αρειανιστές. Πατριάρχης Κων/πόλεως ήταν ο Νεστόριος!»

(σ.σ. και εδώ σφάλλεις, καθ’ότι ο Νεστόριος ήταν “Πατριάρχης” από το 428 έως το 431, όταν η Γ’ Οικουμενική Σύνοδος τον καθήρεσε, ενώ ο Αγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος έζησε πιο πρίν, από το 329 έως το 390).

« Όλη η ιεραρχία είχε ταχθεί υπέρ της ψευδοενώσεως με τους παπικούς στη σύνοδο της Φεράρας-Φλωρεντίας! Ας μην είχε αντιδράσει μόνος ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός («Μάρκος ουχ υπέγραψε, λοιπόν εποιήσαμεν ουδέν» είπε τότε ο πάπας) και θα βλέπαμε αν υπήρχε σήμερα Ορθοδοξία».  (σ.σ. Αυτός όμως ο Άτλας της Ορθοδοξίας, ο διαπρύσιος πολέμιος τοῦ παπισμοῦ, δεν είχε καμμία κοινωνία με τους αμετανόητους λατινόφρονες και λίγο πρίν κοιμηθεῖ, ἂφησε ἐντολή: «οὒτε στην κηδεία μου, οὒτε στα μνημόσυνά μου να πατήσει ὁποιοσδήποτε ὑπέγραψε την ἓνωση με τους παπικούς». (P.G. 160, 536 C- 537 A)

 «Έχω βαρεθεί να ακούω τους (εκόντες ή άκοντες) υποβολιμαίους διαβολισμούς περί της Θεοπνευστίας της Παλαιάς Διαθήκης (τους οποίους ομολογώ ότι κάποτε ηλιθιωδώς ασπαζόμουν)».

(σ.σ. Μήπως και τώρα με τον ίδιο τρόπο ασπάζεσαι κακοδοξίες; Μελέτησε και προσευχήσου να σε φωτίσει ο Θεός και να σου δώσει και τώρα μετάνοια, όπως σου είχε δώσει κάποτε).

«Πόσο δύσκολο είναι για την ιεραρχία να υποστηρίξει θεολογικά με το όποιο κύρος της την ΠΔ; Τόσοι και τόσοι έγκυροι θεολόγοι το έχουν κάνει. Γιατί δεν υιοθετεί μια ήδη υπάρχουσα έγκυρη θεολογική ανάλυση και να πει : “όποιος δεν δέχεται την θεοπνευστία της ΠΔ είναι αιρετικός”  και να μην προσέρχεται στον ναό;»

(σ.σ. ξεχνάς το ρητό: “ούκ αν λάβεις παρά τοῦ μη ἒχοντος”;)   

ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΣΤΩΜΟΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ ΓΗ»… https://www.triklopodia.gr/%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%cf%81%ce%b9%cf%84%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%84%cf%89%ce%bc%ce%bf%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd/

12 – Σεβασμιώτατε, αναφέρεστε στον Αρχιεπίσκοπο για αυτό το αγαπουλινίστικο “Μένουμε σπίτι γιατί αγαπάμε”. Το ακούω σαν δακρύβρεχτη ελληνική ταινία! Λυπάμαι που θα σας το πω αλλά βγάζω καντήλες με αυτή την αόριστη αγαπολογία που “σούρνεται” τελευταία. Μια αγάπη ακαθόριστη, θολή, πλάνα και κενή!!!

 Η Εκκλησία λέει ότι την Αγάπη την ορίζει ο Χριστός, αφού αυτός είναι η Αγάπη! Άρα πως μπορεί να υπάρχει αγάπη χωρίς Χριστό; Έφθασε στο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος να πάει σε μουσουλμάνους να προσφέρει ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΡΑ ΣΤΑΥΡΟ; Μα τόσο έλλειψη νιονιού; Ποιός πρόσφερε, ο Αρχιεπίσκοπος;

 Τα δικά του πρόσφερε; Έχουμε εμείς τίποτα; Ξεχνάμε το «τα σα εκ των σων»; Ακόμα και δικά του να ήταν χάρη σε Ποιόν τα έχει; Τέτοια Ανομολογία Πίστεως δεν έχει καταγραφεί ποτέ! «Εάν με αγαπάτε, τας εντολάς μου φυλάξατε» είπε ο Χριστός και «πας ουν όστις ομολογήσει εν εμοί έμπροσθεν των ανθρώπων, ομολογήσω καγώ εν αυτώ έμπροσθεν του πατρός μου του εν ουρανοίς· όστις δ᾿ αν αρνήσηταί με έμπροσθεν των ανθρώπων, αρνήσομαι αυτόν καγώ έμπροσθεν του πατρός μου του εν ουρανοίς»….

 «Θεωρώ δε ότι σαν χαριτωμένος Αποστολικός διάδοχος είστε ταγμένος να μου υποδείξετε την όποια πλάνη μου, ώστε άμεσα να μετανοήσω και να το εξομολογηθώ κατά πως η Εκκλησία του Χριστού ορίζει.

 Είναι αδύνατο στο μυαλό μου να πιστέψω ότι κάποιος επίσκοπος, ενώ έχει την δυνατότητα να κατηχήσει και ορθοδρομήσει έναν πλανημένο δεν θα το κάνει, οπότε αν δεν λάβω απάντηση θα θεωρήσω λογικά ότι δεν πλανήθηκα».   (σ.σ.; δηλαδή αν σου πεί ο ψευδεπίσκοπος που τον θεωρείς “χαριτωμένον Αποστολικόν διάδοχον!!!!!!!!!!”  ότι πλανάσαι, ενώ εσύ μιλάς την αλήθεια, θα τρέξεις εσύ να μετανοήσεις; Αυτό που το βρήκες μπορείς να μου πείς κάποιον Άγιο που τα λέει αυτά;

Όσο για το “χαριτωμένον Αποστολικόν διάδοχον» δές τα παρακάτω: «Καί τρόπων μέτοχος, καί θρόνων διάδοχος, τῶν Ἀποστόλων γενόμενος, την πρᾶξιν εὗρες θεόπνευστε, εἰς θεωρίας ἐπίβασιν διά τοῦτο τόν λόγον τῆς ἀληθείας ὀρθοτομῶν, καί τῇ πίστει ἐνήθλησας μέχρις αἵματος, ἱερομάρτυς…… πρέσβευε Χριστῶ τῶ Θεῶ, σωθῆναι τάς ψυχάς ἡμῶν». (Ἀπολυτίκιον Ἱερομαρτύρων ἐμπνευσμένο ἀπό ρητό τοῦ Ἁγίου Γρηγορίου τοῦ Θεολόγου εἰς τον Μέγαν Ἀθανάσιον  P.G.35, 1089) [Όσοι μετέχουν στους (Ορθόδοξους) τρόπους,  δηλαδή  κρατοῦν την Ορθόδοξη πίστη, αυτοί έχουν αληθινή διαδοχή, όσοι δεν την κρατούν, είναι κατ’όνομα επίσκοποι και όχι κατ’ούσίαν (είναι ψευδεπίσκοποι κατά τον 15ον Κανόνα της Α’και Β’ Συνόδου). Αυτά διδάσκει ο Αγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος (με Κεφαλαίο το Θ)].

Μήπως με αυτόν τον τρόπο λοιπόν θέλεις να διδάξεις μεταπατερικά, ότι αν ο ψευδεπίσκοπος πεί στον Ορθοδόξως ελέγχοντα, ότι αυτός ο έλέγχων σφάλλει, και όχι ο ίδιος ο ψευδεπίσκοπος, ο ελέγχων θα πρέπει να αλλάξει γνώμη και να ασπαστεί την κακοδοξία ή την αδικία του ψευδοποιμένα; Και εδώ λοιπόν συλλαμβάνεσαι να διδάσκεις αιρετικη διδασκαλία. Οι Άγιοι Πατέρες λένε άλλα όμως: Σού δίνω για παράδειγμα ένα:   Ὁ Ἃγιος Συμεών ὁ νέος Θεολόγος (949-12/3/1022): ‘‘Κάθε κληρικό τοῦ ὁποίου ἡ πίστη, οἱ λόγοι και τα ἒργα, δεν συμφωνοῦν με τις διδασκαλίες τῶν Ἁγίων Πατέρων, να μην τον δεχόμεθα στην οἰκία μας, ἀλλά να τον ἀποστρεφόμεθα και να τον μισοῦμε ὡς δαίμονα, ἒστω κι ἂν ἀνασταίνει νεκρούς και κάνει ἂλλα μύρια θαύματα’’. (Ἁγ.Συμεών νέου Θεολόγου, λόγος ΣΤ’).   Αλλά το κακό με σας τους “αντιοικουμενιστές” που παραμένετε στην παναιρετική παρασυναγωγή των οικουμενιστών του Κολυμπαρίου, είναι, ότι αδυνατείτε να εννοήσετε το αυτονόητο, ότι αυτοί είναι παναιρετικοί. Αλήθεια, τι περισσότερο θα θέλατε να δείτε εσείς για να τους χαρακτηρίσετε ως αιρετικούς τη στιγμή που έκαναν μέχρι και “σύνοδο” και επισημοποίησαν την παναίρεσή τους; Μήπως θα πείτε ότι δεν πήραν μέρος όλοι στην ψευδοσύνοδο; Μα δεν τους αποδέχονται στην πράξη; Δεν συλλειτουργούν μεταξύ τους; δεν τους μνημονεύουν; Αντέδρασε κανείς τους; Διέκοψε την επικοινωνία μαζί τους; Λοιπόν είναι όλοι τους αιρετικοί και η “εκκλησία” τους παναιρετική, με την οποία όποιος επικοινωνεί, θα χαθεί μαζί τους. Όλοι οι Άγιοι συμφωνούν σ’αυτό).  

«……ίσως αναρωτηθείς ποιός είμαι και με ποίαν εξουσίαν σε ερωτώ.  Μπορεί να είμαι ο αμαρτωλότερος των ανθρώπων, ο πλέον μιαρός, βδέλυγμα της κοινωνίας, πλην όμως μετέχω της Μίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας και δεν δέχομαι διαστροφήν του Λόγου Αυτού που είπεν : «ὁ οὐρανὸς καὶ ἡ γῆ παρελεύσονται, οἱ δὲ λόγοι μου οὐ μὴ παρέλθωσι» (Λουκ.κα’33).  Διότι αυτό συνιστά ασυγχώρητον ύβριν του Αγίου Πνεύματος ενώ τα λοιπά προαναφερθέντα μπορεί να μου τα συγχωρήσει ο Μεγαλοδύναμος.  Για την παραποίησιν των Ευαγγελικών λόγων, ακολουθούμε τον Πρωτοκορυφαίον «ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ᾿ ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω. ὡς προειρήκαμεν, καὶ ἄρτι πάλιν λέγω· εἴ τις ὑμᾶς εὐαγγελίζεται παρ᾿ ὃ παρελάβετε, ἀνάθεμα ἔστω» (Γαλ.α’8-9).  Όπως είπε ο Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος “όταν οἱ Θεῖοι νόμοι ὑβρίζονται καί ἐμεῖς διατελοῦμε ἐν σιγῇ καί ἀδιαφορία, τότε, ἡ κόλαση μᾶς περιμένει” και ασφαλώς όσα αναφέρω δεν συνιστούν κατάκρισιν αφού «Τό μή κρίνετε, ἵνα μή κριθῇτε, περί βίου ἐστίν, οὐ περί πίστεως» (Άγ.Ιωάννης Χρυσόστομος PG 63,σ.232) και «Τα δημοσίως λεγόμενα και πραττόμενα, δημοσίως να ελέγχονται» (Χρυσόστομος ~ ΕΠΕ,23,393).   (σ.σ. Πώς εμένα λοιπόν μου προσάπτεις την κατηγορία ότι κάνω κατάκριση, την στιγμή που εσύ αναφέρεις στους “επισκόπους” σου τον λόγο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου που λέει ότι «Τό μή κρίνετε, ἵνα μή κριθῇτε, περί βίου ἐστίν, οὐ περί πίστεως»; Άρα εσύ πέφτεις εν γνώσει όχι μόνο σε κατάκριση, αλλά πολύ χειρότερα σε υποκρισία και συκοφαντία).

ΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ : ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τον Μητροπολίτη Ν.Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου & Χαλκηδόνος κ.κ.Γαβριήλ

https://www.triklopodia.gr/%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%af%cf%84

/            «….Για την παραποίησιν των Ευαγγελικών λόγων, ακολουθούμε τον Πρωτοκορυφαίον «ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ᾿ ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω. ὡς προειρήκαμεν, καὶ ἄρτι πάλιν λέγω· εἴ τις ὑμᾶς εὐαγγελίζεται παρ᾿ ὃ παρελάβετε, ἀνάθεμα ἔστω» (Γαλ.α’8-9).  Όπως είπε ο Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος “όταν οἱ Θεῖοι νόμοι ὑβρίζονται καί ἐμεῖς διατελοῦμε ἐν σιγῇ καί ἀδιαφορία, τότε, ἡ κόλαση μᾶς περιμένει” και ασφαλώς όσα αναφέρω δεν συνιστούν κατάκρισιν αφού «Τό μή κρίνετε, ἵνα μή κριθῇτε, περί βίου ἐστίν, οὐ περί πίστεως» (Άγ.Ιωάννης Χρυσόστομος PG 63,σ.232) και «Τα δημοσίως λεγόμενα και πραττόμενα, δημοσίως να ελέγχονται» (Χρυσόστομος ~ ΕΠΕ, 23,393).

            «Αντιθέτως όταν κάποιοι συλλειτουργοί σου επιμένουν να διαστρεβλώνουν την Αλήθεια φθάνοντας στο σημείο να δηλώνουν (επί λέξει) : “Εκκλησία δεν είμαι εγώ, αλλίμονο αν η Εκκλησία είχε εμένα ως μαντρόσκυλο, εγώ θα πω αυτό που λέει η Εκκλησία, δηλαδή το πλήρωμα των πιστών, θα αφουγκραστώ τους χριστιανούς τι λένε, ποιό θεωρούν σωστό, εγώ θα υπερασπιστώ αυτό που λένε οι χριστιανοί, ακόμα κι αν οι χριστιανοί μας θεωρούν σωστό αυτό που είναι αντίθετο με το Ευαγγέλιο γιατί οι χριστιανοί μας έφτιαξαν το Ευαγγέλιο, δεν έφτιαξε το Ευαγγέλιο την Εκκλησία”, με άλλα λόγια αμφισβητούν την θεοπνευστία του Ευαγγελίου και ακόμα τους ανέχεστε, μήπως αγνοείτε τι δίδαξαν ο Απόστολος Παύλος και ο Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος;» 

(σ.σ. εσύ όμως πώς τους ανέχεσαι και δεν φεύγεις μακρυά τους όπως διατάσσουν οι Άγιοι Πατέρες και ο Χριστός ο ίδιος; (Βλέπε και στον  Απόστολο της περασμένης Κυριακής (Β’Λουκά): «Ἀδελφοί, ὑμεῖς ἐστε ναὸς Θεοῦ ζῶντος, καθὼς εἶπεν ὁ Θεὸς ὅτι ἐνοικήσω ἐν αὐτοῖς καὶ ἐμπεριπατήσω, καὶ ἔσομαι αὐτῶν Θεός, καὶ αὐτοὶ ἔσονταί μοι λαός. Διὸ ἐξέλθετε ἐκ μέσου αὐτῶν καὶ ἀφορίσθητε, λέγει Κύριος, (δηλ. βγείτε ανάμεσα από τους ειδωλολάτρες, από τους αιρετικούς χωριστείτε από αυτούς) καὶ ἀκαθάρτου μὴ ἅπτεσθε, κἀγὼ εἰσδέξομαι ὑμᾶς, καὶ ἔσομαι ὑμῖν εἰς πατέρα, καὶ ὑμεῖς ἔσεσθέ μοι εἰς υἱοὺς καὶ θυγατέρας, λέγει Κύριος παντοκράτωρ».  (Β΄ Κορινθίους ΣΤ’16-Ζ’1)   

       Μήπως παίζεις και σύ τον ρόλο σου τάχα ότι αντιδράς από “μέσα”  από την παναιρετική εκκλησία που ευρίσκεσαι,  για να δίνεις “καλό” παράδειγμα και στους άλλους που αντιδρούν, ότι κοιτάξτε, αντιδρούμε, κάνουμε τον χαρτοπόλεμο, αλλά όχι δεν χωριζόμαστε, δεν
αποτειχιζόμαστε; Ο Χριστός ο Ίδιος το διατάσσει να χωριζόμαστε από τους αιρετικούς. Σε ποιόν Θεό πιστεύετε εσείς λοιπόν; Βεβαίως πιστεύετε σε άλλον που λέει τα αντίθετα και γίνεσθε και σείς αντίχριστοι κατά τον Απόστολο. Γι’αυτό λοιπόν ΜΕΤΑΝΟΕΙΣΤΕ).

ΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ : Προς την επιλεκτικά λαλούσα αλλά κι επιλεκτικά κωφάλαλην Ιεραρχίαν της Ελλάδος

https://www.triklopodia.gr/%ce%b1%cf%81%ce%b7%cf%83-%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%86%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%b4%ce%b7%cf%83-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%bb%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%bb/

«Όσο παρανομεί η κυβέρνησις άλλο τόσον παρανομείτε και σεις αφού σαν ΔΙΣ δεν έχετε το δικαίωμα να λαμβάνετε αποφάσεις αντί της Ιεράς Συνόδου. Ειδικά δε στο προαναφερθέν φυλλάδιο αυτά που αναφέρονται με “ξεπερνούν νοητικά”. Παράδειγμα στο κάτω μέρος της πρώτης σελίδας αναφέρεται : “Η Εκκλησία μιλάει στα παιδιά της με την γλώσσα της Ευθύνης, της Αλήθειας και της Αγάπης”. Αλήθεια;;; Τι σχέσιν έχετε με αυτήν; Όταν όλες οι απαντήσεις του φυλλαδίου είναι σαν να ακούς αρχαιοέλληνα σοφιστήν;…..»

(σ.σ. Ὁ Ἃγιος Γρηγόριος ὁ Παλαμᾶς: «Αὐτοί που ἀνήκουν στην Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ, εἶναι στην ἀλήθεια καί αὐτοί που δεν εἶναι στην ἀλήθεια, οὒτε μέσα στην Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ εἶναι». «διότι ἐμεῖς (οἱ ὀρθόδοξοι), δεν ἒχουμε μάθει να χαρακτηρίζουμε τον Χριστιανισμό βάσει τῶν προσώπων, ἀλλά βάσει τῆς ἀληθείας καί τῆς ἀκριβείας τῆς πίστεως».   Πώς λοιπόν ομολογείς ότι αυτοί οι επίσκοποι δεν έχουν καμμία σχέση με την αλήθεια, άρα βρίσκονται εκτός Εκκλησίας και από την άλλη, παραμένεις στην “εκκλησία” τους;)

«Να σας τονίσω τέλος ότι η όλη στάσις σας έναντι της επιστήμης είναι το αποκορύφωμα της χυδαιότητός σας έναντι του Χριστού  (σ.σ. πώς με εγκαλείς ότι υβρίζω την “αδελφή” επειδή την ελέγχω, την στιγμή που εσύ ελέγχεις την χυδαιότητα των επισκόπων  σου έναντι Του Χριστού; Εγώ δεν χρησιμοποίησα στο έλεγχό μου παρόμοιες τόσο “βαρειές” εκφράσεις που εσύ χρησιμοποιείς).

«διότι το απολυτίκιον της Πεντηκοστής αναφέρει : «Ευλογητός εί, Χριστέ ο Θεός ημών, ο πανσόφους τους αλιείς αναδείξας, καταπέμψας αυτοίς το Πνεύμα το άγιον, και δι’ αυτών την οικουμένην σαγηνεύσας· φιλάνθρωπε, δόξα σοι». Έτσι τιμάτε την Αγία Τριάδα, η οποία σας τίμησε με πλήρη πρόσβασιν προς την Σοφία της; Τι δείχνετε ότι καταλάβατε όταν απαξιείτε την Πνευματικήν Υπερτερότητα και ζητιανεύετε υποτακτικά στη χαμερπή κοσμική υπο-γνώσιν; Το «χαίρε, φιλοσόφους ασόφους δεικνύουσα» των Χαιρετισμών, που δείχνετε ότι το κατανοήσατε; Ψάλλετε χωρίς να πιστεύετε τι λέτε; Ή μήπως δεν είναι πλήρης αποστροφή από τον Λόγον του Κυρίου «Ἐν αὐτῇ τῇ ὥρᾳ ἠγαλλιάσατο τῷ πνεύματι ὁ Ἰησοῦς καὶ εἶπεν· ἐξομολογοῦμαί σοι, πάτερ, κύριε τοῦ οὐρανοῦ καὶ τῆς γῆς, ὅτι ἀπέκρυψας ταῦτα ἀπὸ σοφῶν καὶ συνετῶν, καὶ ἀπεκάλυψας αὐτὰ νηπίοις· ……» (σ.σ. Για αναλογήσου λοιπόν μήπως αυτά που κατηγορείς τους ψευδεπισκόπους σου, τα πράττεις εσύ ο ίδιος; Αυτά σου απέδειξα Πατερικά πάντα, σ’αυτή μου την επιστολή-απάντηση. Μετανόησε λοιπόν και ζήτησε δημοσίως συγγνώμη, όπως δημοσίως με συκοφάντησες. Kαι εγώ είμαι έτοιμη να σε συγχωρήσω γι’αυτό, όπως και την Μαρία Παπαδάκη αν το κάνετε).

(***)  https://maxomaiyperpistews.blogspot.com/2021/01/blog-post.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἡ Πανορθόδοξη Σύνοδος τῆς Μόσχας (1666-7) καί ἀναίρεση συκοφαντιῶν τοῦ π. Εὐφροσύνου Σαββαϊτου. (Νεκταρίου Μοναχοῦ τοῦ ἐκ Κορίνθου)

      Ἡ Πανορθόδοξη Σύνοδος τῆς Μόσχας (1666-7) καί ἀναίρεση συκοφαντιῶν τοῦ π. Εὐφροσύνου Σαββαϊτου. Νεκταρίου Μοναχοῦ τοῦ ἐκ Κορίνθο...