Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Ληξουριώτισσα: Οι μορφοποιημένες αλήθειες ενός ψευδοδιδασκάλου των εσχάτων

 

 

Ληξουριώτισσα: Οι μορφοποιημένες αλήθειες ενός ψευδοδιδασκάλου των εσχάτων

ΠΡΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΝ Β' Β´ 1 - 10

«1 Σὺ οὖν, τέκνον μου, ἐνδυναμοῦ ἐν τῇ χάριτι τῇ ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ,»

«1 Συ λοιπόν, τέκνον μου, να ενδυναμώνεσαι με την χάριν, που δίδει ο Ιησούς Χριστός (δια να μένης πιστός εις αυτόν και εις εμέ, χωρίς να επηρεάζεσαι από το παράδειγμα εκείνων, που με εγκατέλειψαν).»

Θα μας απασχολήσει σήμερα ο «άντισταρ»/αντιμπόλι ψευδεπίσκοπος που «γέμισε» το κενό που είχε αφήσει, στις συνειδήσεις των διψασμένων για «μπροστάριδες» παραλογισμένων προβάτων, ο ήδη μπολιασμένος Σεραφείμ Πειραιώς.

Ο λόγος για τον κ. Νεόφυτο, Μόρφου, τον οποίον πολλοί υπολογίζουν ακόμα δεόντως είτε επειδή στα θέματα Πίστεως έχουν βάλλει τον «αυτόματο πιλότο» είτε επειδή, απλά, είναι… αμόρφωτοι σε αυτά τα θέματα.

Το κήρυγμά του κ. Νεόφυτου αναπαύει τους αδαείς, τους πεισματάρηδες και τους… ανωτέρους του, ενώ οι βαριές σκιές και οι άλυτες απορίες προβλημάτιζαν και προβληματίζουν όντως τους αγαπόντες Χριστό.

Το λυτάρι για όλα τα ακατανόητα και σκανδαλώδη πράγματα που συμβαίνουν στους κόλπους της επίσημης/κρατούσας εκκλησίας, στάθηκε η ψευδοσύνοδος της Κρήτης που έριξε φως στην όλη πλεκτάνη και οδήγησε, συν Θεό, τους υποψιασμένους, σε σωτήρια συμπεράσματα ικανά να προκαλούν… μορφασμούς απέχθειας! Για όσους δεν ενδιαφέρθηκαν να ανοίξουν καν αυτό το πολύτιμο «λυτάρι», ανακεφαλαιώνουμε, επιγραμματικά, τα γεγονότα από την πολύ πρόσφατη ιστορία, που σκοπό και στόχο είχαν την «νέα πραγματικότητα» του σήμερα. 

Ιδού τα γεγονότα που είχαν σκεπαστεί από το πέπλο του συμβιβασμού και της αποσόβησης με την συνέργεια και του ιδίου του κ. Νεόφυτου:

1.    2011 - Η αποδοχή εκ μέρους του Χρυσοστόμου Κύπρου, ότι «Δεν ευθύνονται οι Εβραίοι για τη σταύρωση του Ιησού!!!»!!!  http://thriskeftika.blogspot.com/2012/04/blog-post_6527.html

2.    2014 - Η υπογραφή του Υπερμνημονίου, από τον κ. Νεόφυτο, στο Στρασβούργο. https://www.triklopodia.gr/ipermnimonio-memorandum-ke-epivallomeni-mia-nea-pagkosmios-massoniki-iperthriskia-ke-ekklisia-apo-2016-eos-2020/

3.    ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟ - 2016 - Η συμμετοχή του κ. Νεόφυτου στην ψευδοσύνοδο της Κρήτης, που νομιμοποίησε την Παναίρεση του Οικουμενισμού και έγινε δόγμα των απανταχού τοπικών εκκλησιών καθιστώντας ΟΛΟΥΣ τους ρασοφόρους που παραμένουν σε κοινωνία με τους εκκλησιαστικούς τους προϊσταμένους, ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ.

Ο ίδιος ο κ. Νεόφυτος αποδέχεται τώρα, με περισσή δειλία, σε άπταιστη πολιτική γλώσσα, ότι όσα έγιναν στην Κρήτη ήταν… «λάθος». https://www.youtube.com/watch?v=eJduyHk1Xug Και αυτό, «κρυμμένος» πάντα πίσω από τους Αγίους που είχε την ευλογία να γνωρίσει όμως ουδέποτε μιμήθηκε, όταν άρχισαν τα δύσκολα. Κατ’ αναλογίαν είναι σαν να ακούει κανείς τον κ. Βελόπουλο να χαρακτηρίσει «λάθος» την κατάπτυστη Συμφωνία – προδοσία των Πρεσπών! https://www.youtube.com/watch?v=zlKlrH14yuI

Είναι σαν να ακούει κανείς τους πολιτικούς που λένε ότι «αναλαμβάνουν την ευθύνη» για κάποια κακώς κείμενα έως και για εγκλήματα χωρίς να υπολογίζουν ότι η ανάληψη ευθύνης επιφέρει και κάποια τιμωρία!

Προπαγανδίζεται δε το γεγονός πως ο ίδιος μαζί με άλλους πέντε δεν υπέγραψαν το υπ’ αριθμόν 5 κεφάλαιο των αποφάσεων που υιοθετήθηκαν στην ψευδοσύνοδο της Κρήτης. Πρώτον, αυτό δεν ισχύει καν, αφού το κείμενο «Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν Χριστιανικόν κόσμον» το υπέγραψε, αντ’ αυτών, ο υπογραφολάγνος αρχιαιρεσιάρχης τους, Χρυσόστομος και… «δεν άνοιξε μύτη»…  http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2016/09/blog-post_13.htmlαφού  

Και δεύτερον, πες πως δεν είχαν υπογράψει αυτό που είχαν υπογράψει δια αντιπροσώπου` Και τι μ’ αυτό, όταν υπέγραψαν μαζί με τα υπόλοιπα κείμενα και την Εγκύκλιο της λεγόμενης «Αγίας και Μεγάλης Συνόδου» που διαδίδει τις έξι (6) κακόδοξες αποφάσεις της εν λόγω ψευδοσυνόδου και μάλιστα τη δογματική της απόφαση με τίτλο «Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον»;;; https://www.holycouncil.org/-/encyclical-holy-council

Με τέτοιες μισές αλήθειες οδηγούν το κοπάδι στη σφαγή οι κακοί ποιμένες και χριστομάχοι με βούλα, αφού πρώτα το «ταΐζουν» με σανό μουχλιασμένο! 

Και τι ρόλο, επιτέλους, νομίζει ο κόσμος ότι παίζουν πια οι υπογραφές, από τη στιγμή που τέσσερα πατριαρχία – Ρωσίας, Βουλγαρίας, Αντιοχείας και Γεωργίας - δεν παρέστησαν ούτε σε αυτή την μιαρά σύνοδο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι κάργα ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ, μέλη, δηλαδή της πρώτης «εκκλησίας» του αντίχριστου! «Μα, πως;!» θα πεταχτεί, κανείς, ψηλά, από τη στιγμή που κάποια δεν είναι καν μέλη του Π.Σ.Ε.! (ξεφυλλίστε και απολαύστε τις συναναστροφές του κ. Νεοφύτου: https://www.oikoumene.org/member-churches)

Αγαπητοί αναγνώστες: μέλη του Π.Σ.Ε. δεν είναι ούτε ο Πάπας και οι οπαδοί του` αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι όλοι τους αιρετικοί!

Κοντολογίς, «Ο κοινωνών ακοινωνήτω ακοινώνητος έσται» (βλ. Ιερό Πηδάλιον, Β’ Κανόνας, Σύνοδος Αντιωχείας), δηλαδή, όποιος κοινωνεί με αιρετικό είναι και ο ίδιος αιρετικός!

Και ενώ έχουν συμβεί όλα αυτά τα κοσμογονικά που μας έφεραν στο εφιαλτικό παρόν, παρατηρούμε μια από τις πυκνές πια, ομιλίες του κ. Νεοφύτου όπου σπεύδει να «θεραπεύσει» ένα ακόμα «σύμπτωμα» του καρκινώματος της ΠΑΝΑΙΡΕΣΗΣ/ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ που οργιάζει ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ, τουτέστιν το επίκαιρο κυπριακό τραγούδι για την Γιουροβίσιον, «Ο διάβολος»!!!… Φυσικά, όλοι εμείς, οι στο ελάχιστο νοήμονες, αντιτιθέμεθα σε τέτοια «πολιτισμικά» φαινόμενα` Η «μαχητικότητα» όμως του κ. Νεοφύτου είναι για πέταμα μιας και ούτε στη ρίζα του κακού απευθύνεται και ούτε, πολύ περισσότερο, με, φύση και θέση, ορθόδοξα μέσα, ακόμα και ως απλός μοναχός!

Ενδεικτικά, στην ομιλία του, που είχε τροφοδοτήσει και άλλες παρατηρήσεις,     https://www.triklopodia.gr/%ce%bc%cf%8c%cf%81%cf%86%ce%bf%cf%85-%e1%bc%a1-%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bf%ce%b2%ce%af%ce%b6%ce%b9%ce%bf%ce%bd-%ce%b4%ce%b9%ce%b4%ce%ac%cf%83%ce%ba%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%84%e1%bd%b0-%cf%80/, στο 24:30 περίπου λεπτό, μαθαίνουμε ότι ο κ. Νεόφυτος συμφωνεί, εν γένη, με τα τραγούδια που υμνούν τον [σαρκικό] έρωτα, επειδή: «Ο έρωτας της Αφροδίτης είναι κομμάτι της ζωής μας. Ο Θεός έδωσε την ερωτική διάθεση στον άνθρωπο.»!!!!!

Με άλλα λόγια: Γεν. 3,9: «… Ἀδάμ, ποῦ εἶ;» Γεν. 3,12:  «[…] καὶ εἶπεν ὁ Ἀδάμ· ἡ γυνή, ἣν ἔδωκας μετ᾿ ἐμοῦ, αὕτη μοι ἔδωκεν ἀπὸ τοῦ ξύλου, καὶ ἔφαγον.» Μετάφραση Γεν. 3,12: «Ο Αδάμ έσπευσε να δικαιολογηθή και είπε· “αυτή η γυναίκα, την οποίαν συ μου έδωκες ως σύντροφον και βοηθόν μου, αυτή μου έδωσε από τον καρπόν του απηγορευμένου δένδρου και έφαγον”. (http://www.imgap.gr/file1/AG-Pateres/AG%20KeimenoMetafrasi/PD/01.%20Genesis.htm)

Είναι φανερό ότι όλοι όσοι προδίδουν τον Χριστό παθαίνουν τέτοιο σκοτισμό, ώστε καταντάνε να συγχέουν ακόμα και την Κιβωτό της Εκκλησίας (που, υπενθυμίζουμε, ό κ. Νεόφυτος μαζί με το συνάφι του έχουν πάψει να εκπροσωπούν από το Κολυμπάρι και έπειτα), με κάτι μιαρά πλεούμενα της «αγάπης» που οργώνουν και μολύνουν εδώ και πολλά καλοκαίρια τις θάλασσές και τα τουριστικά καταλύματά μας!

Και όμως, οι διψασμένοι για το νερό της ζωής νέο-χριστιανοί συμβιβάζονται με την ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ,  «καταπίνοντας» το θολό «ύδωρ» από το βάλτο της ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, από αυτό που άφθονα προφέρει και ο «πολύς» κ. Νεόφυτος!

Ενώ το κιάρο και γάργαρο νερό της ζωής ρέει μόνο στα ευαγγελικά και αγιοπατερικά ρήματα για τα οποία λίγοι ακόμα ενδιαφέρονται…

«Παρουσιάστηκαν δε και ψευδοπροφῆτες στο λαό, ὃπως και σε σᾶς θα παρουσιασθοῦν ψευδοδιδάσκαλοι. Αὐτοί με τρόπο δόλιο θα εἰσαγάγουν αἱρέσεις που ὁδηγοῦν στην ἀπώλεια, θα ἀρνοῦνται και αὐτόν τον Δεσπότη (τον Κύριο) που τους  ἀγόρασε, και ἒτσι θα ἐπιφέρουν κατά τοῦ ἑαυτοῦ τους, γρήγορη ἀπώλεια· καὶ πολλοὶ θα ἀκολουθήσουν τις ἀσέλγειές τους, (τις πνευματικές διαστροφές) και ἐξ αἱτίας των, ἡ ὁδός τῆς ἀληθείας (ἡ Χριστιανική πίστη) θα δυσφημηθεῖ· Ἀπό ἂπληστη δε ἰδιοτέλεια, θα σᾶς ἐκμεταλευθοῦν με πλαστούς λόγους. Και ἡ καταδίκη τους ἀπό τους παλαιούς χρόνους ἀποφασισμένη, δεν θα μείνει ἀνεκτέλεστη,  καὶ ἡ ἀπώλειά τους δεν θα μείνει ἀνενέργητη.  Ἀφοῦ, ὡς γνωστόν, ὁ Θεὸς δεν λυπήθηκε τους ἀγγέλους ὃταν ἁμάρτησαν, ἀλλὰ τους ἒδεσε με ἁλυσίδες σκότους και τους ταρτάρωσε (τους φυλάκισε) και κρατοῦνται για να δικαστοῦν, καὶ ἀφοῦ δεν λυπήθηκε τον ἀρχαίο κόσμο (παρά το μέγα πλῆθος του)

https://maxomaiyperpistews.blogspot.com/2021/03/blog-post_18.html

Θαρρείτε Χριστιανοί! Μέσα στην διοικούσα, επίσημη «εκκλησία των πονηρευομένων» κυριεύει το ΨΕΜΑ! Ο κ. Νεόφυτος μαζί με κάποιους άλλους αντιμπολιαστές δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα ακόμα χρυσό μοσχάρι των φαντασιόπληκτων τυπολατρών! Είθε να μετανοήσουν όλοι τους γιατί πολλοί θα ωφεληθούν.  https://www.triklopodia.gr/%e1%bc%a1-%e1%bc%90%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%e1%bd%b4-%cf%84%ce%bf%e1%bf%a6-%e1%bc%81%ce%b3%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%b7-%cf%84%cf%8d%cf%87%cf%89/

«Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΜΑΣ διδάσκει την ἀποτείχιση ἀπό τους πάσης φύσεως αἱρετικούς καθότι λέγει:«…..Διότι ἐσεῖς εἶσθε ναὸς τοῦ ζωντανοῦ Θεοῦ, καθὼς εἶπε ὁ Θεὸς ὅτι “θα κατοικήσω σ’ αὐτούς καὶ θα περιπατήσω ἀνάμεσά τους, καὶ θα γίνω Θεός τους, καὶ αὐτοὶ θα γίνουν λαός μου”. Γι’ αὐτό φύγετε ἀπ’αὐτούς (τους αἱρετικούς, τους ἀλλοθρήσκους, τους εἰδωλολάτρες) καὶ χωριστῆτε, λέγει ὁ Κύριος, καὶ ἀκάθαρτον μὴ ἐγγίζετε, και ἐγὼ θα σᾶς ἀποδεχθῶ,  καὶ θα γίνω σε σᾶς πατέρας καὶ σεῖς θα γίνετε σε μένα υἱοί καὶ θυγατέρες, λέγει ὁ Κύριος παντοκράτωρ». (Β’Κορ. ΣΤ’ 16-18)» https://maxomaiyperpistews.blogspot.com/2021/03/kai-2016.html

Εντρυφήσθε, εμβαθύνετε, προβληματιστείτε όσο είναι ακόμα καιρός!

Τα λογιστικά τερτίπια που ο καθένας μοχθεί να επινοήσει προκειμένου να «βγει» η δόση δανείου για το σπίτι του που, όπως έχουν τα πράγματα, θα χάσει ΜΑΖΙ με όλη την επίγεια ΠΑΤΡΙΔΑ αν δεν επιστρέψει εν μετανοία στον Χριστό, προϋποθέτει πολύ περισσότερο μυαλό απ’ ότι τα αγαθά και κατανοητά ορθόδοξα ρήματα που, αν τα ενστερνιστούμε και τα υπακούμε, μας καθιστούν κληρονόμους και αυτής της Βασιλείας των Ουρανών!

Το θέμα, λοιπόν, δεν ήταν ποτέ το ποιος ΜΠΟΡΕΙ να καταλάβει τα περί Πίστεως` το θέμα ήταν, πάντοτε, το ποιος ΘΕΛΕΙ…

 

ληξουριώτισσα  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἡ Πανορθόδοξη Σύνοδος τῆς Μόσχας (1666-7) καί ἀναίρεση συκοφαντιῶν τοῦ π. Εὐφροσύνου Σαββαϊτου. (Νεκταρίου Μοναχοῦ τοῦ ἐκ Κορίνθου)

      Ἡ Πανορθόδοξη Σύνοδος τῆς Μόσχας (1666-7) καί ἀναίρεση συκοφαντιῶν τοῦ π. Εὐφροσύνου Σαββαϊτου. Νεκταρίου Μοναχοῦ τοῦ ἐκ Κορίνθο...